Smoothies zijn natuurlijk altijd heerlijk als tussendoortje, maar zodra de temperatuur boven de 20 graden uitkomt is het dubbelop genieten! Deze smoothie maakten wij met banaan en ananas, een fantastische combinatie van fruitsmaken. Door de subtiele smaak van de muntblaadjes krijgt de smoothie een extra verfrissende smaak. Maak je hem in de ochtend, ’s middags of ’s avonds? Deze smoothie is altijd een goed idee!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 300 ml Arla biologische vanille yoghurt
- 3 bananen
- 1/2 ananas
- 1 limoen
- 2 takjes verse munt
Stap 2 | Ananas en banaan snijden
Neem de verse ananas en verwijder de schil. Snij de ananas in blokjes en doe deze in een ruime mengkom. Snij de banaan in plakjes en voeg deze toe aan de ananas. Tip; je kunt de schijfjes banaan van te voren invriezen. Op het moment dat je de smoothie wilt maken, voeg je de bevroren schijfjes banaan toe en je hebt een extra verfrissende smoothie!
Stap 3 | Mixen en garneren
Knijp het sap uit de limoen boven de mengkom. Voeg de muntblaadjes toe en als laatste de biologische vanille yoghurt. Meng alles met een staafmixer tot een glad geheel. Heb je een blender, dan kun je deze uiteraard gebruiken voor het maken van de smoothie. Schenk de smoothie met banaan, ananas en munt in glazen en garneer elk glas met een schijfje limoen, een takje munt en een feestelijk rietje.
Geniet!