Scroll verder

Roodbaars, mediterrane groenten en gevulde aardappel

Heerlijk natuurlijk, die hoge temperaturen van deze zomer, maar het betekent vaak wel dat het maken van een gezonde maaltijd er wel eens bij inschiet. Met dit gerecht heb je binnen no time een complete maaltijd op tafel. Makkelijk, snel en ook nog eens boordevol vitamientjes. Een ideaal zomer gerecht! Uiteraard heeft Johan dit gerecht met roodbaars voor ons geproefd. Hij beoordeelt het met drie sterren. Prima score!

 

Wat hebben we nodig?

 

Voor de groenten

250 g cherrytomaten
1 courgette
1 potje artisjokharten
2-3 el olijfolie
paar takjes tijm
zout en peper uit de molen

 

Voor de roodbaars

600 g roodbaarsfilet
1 afgestreken tl chilipeper

 

Voor de gevulde aardappel

4 kruimige aardappels á 200 g
20 g boter
125 geraspte Emmertaler
zout en peper uit de molen
Nootmuskaat
Gehakte peterselie

30 minuten
3 personen

Zo maken we het:

 

Begin met de aardappels, deze moeten een uur in de oven om te garen. Stel de oven in op 160 graden, CircoTerm Hetelucht. Was de aardappels en prik met een vork meerdere keren in de aardappel. Met schil en al kun je ze laten garen zoals aangegeven.

 

Vervolgens kunnen de groenten gesneden worden. De groenten roer je met olijfolie door elkaar in een stoombak, waarna je de kruiden peper, zout en tijmblaadjes toevoegt.  Spoel de vis kort onder koud water af en dep de vis droog, bestrooien met de chilipeper. Verdeel de vis in gelijke stukken en leg bovenop de mediterrane groenten. Plaats de stoombak vervolgens in de oven en laat het gaar stomen op 80 graden, 10 tot 12 minuten.

 

Snijd de aardappels door de helft zodra ze gaar zijn en hol ze uit. Meng de aardappel met de kaas, boter en peterselie en breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het aardappelmengsel over de uitgeholde aardappels en zet ze voor 5 tot 8 minuten onder de grill op 290 graden.

 

Zo makkelijk kan het zijn… Op die manier blijft er extra veel tijd over om te genieten van de lange zomeravonden! Smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Tapashapje: kabeljauw met spinazie in filodeeg

Vispakketje met wortel uit de stoomoven

Vis en broccoli uit de stoomoven