De stoomoven heeft de toekomst. En wie al eens een gerecht uit de stoomoven geproefd heeft, weet waarom dat is. De smaak is intenser en alle vitamientjes worden behouden. En dát proef je! En dan niet te vergeten de kleur van de groente, die blijft mooi helder. Het oog wil immers ook wat! Wij maakten laatst de combinatie van vis met broccoli. Daarbij bakten we wat frietjes op de teppanyaki-plaat én maakten we een heerlijke wittewijnsaus. Klinkt lekker toch?
Wat hebben we nodig?
• 2 sjalotten
• 4 takjes tijm
• 1 el olie
• 500 ml droge witte wijn
• 50 ml slagroom
• 4 forelfilets
• 1 broccoli
Bereiding
Begin met maken van de saus. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de tijm en schud het goed droog. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de sjalotten zo’n 4 minuten aan. Voeg dan de tijm en de witte wijn toe. Laat het geheel inkoken tot de helft. Was en snijd ondertussen de broccoli, doe deze in de stoomschaal en pak een aparte stoomschaal voor de vis. Bestrooi de vis met een beetje zout en peper. Wij legden ook een schijfje citroen op de vis. De broccoli mag samen met de vis de stoomoven in. Stoom op 90 graden voor 10 minuten. Dan maken we de saus af. Zeef de saus en giet terug in de pan. Verwarm hem opnieuw. Haal de pan van de warmtebron en voeg 100 gram koude boter in stukjes toe. Maak de saus glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Simpel én snel! Aan tafel!