Scroll verder

Traybake met pompoen, aardappel en pesto

Heerlijke traybake met pompoen en mozzarella

Wij hebben weer een heerlijk herfst-recept ontdekt! Geïnspireerd door een recept die wij tegenkwamen op de receptenpagina van de Jumbo, gingen wij aan de slag met pompoen, aardappelrozetjes, pesto en spekjes. Dat alles op één bakplaat waarna de oven het meeste werk doet. Wat ons betreft kan deze traybake met pompoen en pesto in onze top tien van lekkerste recepten!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 750 gram Aviko aardappelrozetjes
  • 2 pompoenen, circa 800 gram
  • 4 rode uien
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram spekjes
  • 60 gram walnoten
  • 10 gram pijnboompitten
  • 150 gram groene pesto
  • 85 gram rucola
  • 2 el honing
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
40 minuten
6 personen
Ingrediënten voor de traybake met pompoen en aardappelrozetjes

Stap 2 | Voorverwarmen & snijden

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de bevroren aardappelrozetjes over de bakplaat. Schil de pompoenen en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 3 centimeter. Ga je voor snelheid en gemak? Koop dan de voorgesneden pompoen die je in de koeling bij de supermarkt vindt. Snij de rode ui in partjes.

Boven- en onderwarmte functie op de Miele oven
Gesneden rode ui
Martijn snijdt de pompoen in stukken
Snijden van de pompoen in blokjes

Stap 3 | Alles op de plaat

 

Verdeel de pompoen en de partjes rode ui over de aardappelrozetjes op de bakplaat. Daar bovenop gaan de spekjes. Vervolgens verdeel je sliertjes honing over de traybake. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak toe. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten garen.

Het bekleden van de bakplaat met de ingrediënten voor de traybake
Honing toevoegen voor een zoete touch
Martijn schuift de traybake in de oven
De traybake met pompoen, aardappel en pesto in de Miele oven

Stap 4 | Afbakken & garneren

 

Haal de traybake na 15 minuten uit de oven en leg de mozzerella op het gerecht. Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met de pijnboompitten. Bak vervolgens nog 5 tot 10 minuten af. Neem de plaat uit de oven en garneer met de rucola. Sprenkel de pesto over de plaat. Wij deden de pesto in een spuitzak, op die manier kan je het gelijkmatig verdelen.

 

En dan nu genieten!

Toevoegen van mozzarella bolletjes aan de traybake met pompoen
Verdelen van pesto met een spuitzak over de traybake
Garneren van de pompoen-traybake met rucola
Smakelijke traybake met pompoen, aardappel, pesto en spekjes
Traybake met pompoen, aardappelrozetjes, mozzarella, spekjes, pesto, ui, walnoten en rucola
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Loaded fries met gehakt en twee soorten kaas

Boerenkoolschotel uit de stoomoven

Geroosterde pompoensoep met paprika