Met pasta kun je eindeloos variƫren qua smaken. Dat wij hier fan van zijn kunnen wij niet ontkennen, op onze site zijn al verschillende pastarecepten te vinden. Deze variant met de romige kaassaus en smakelijke gehaktballetjes past daar wat ons betreft uitstekend tussen. De smaken zijn een beetje afgeleid van de pasta carbonara, maar toch hebben we hier een heel eigen draai aan gegeven.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
Voor de Italiaanse gehaktballetjes:
- 500 gram gemengd gehakt
- 3 tenen knoflook
- 1 ei
- 1 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepel paneermeel
- 4 zongedroogde tomaten
Voor de romige pasta:
- 500 gram penne
- 150 gram doperwten
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel crĆØme fraĆ®che
- 4 tenen knoflook
- 90 gram Parmezaanse kaas
- 1 ui
- peper en zout
Stap 2 | Gehaktballetjes maken
We beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Snij de zongedroogde tomaten fijn en pers de tenen knoflook uit. Meng dit samen met de kruiden, het ei en paneermeel goed door het gehakt. Draai balletjes van ongeveer 4 centimeter. Verhit in een koekenpan wat boter en braad hierin de Italiaanse gehaktballetjes rondom bruin.
Stap 3 | Saus maken en pasta koken
Breng een pan met water aan de kook en gaar hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen uit. Verhit een beetje olie in de wok en fruit hierin eerst de ui en de knoflook. Zodra de ui glazig is, voeg je de slagroom toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 minuten indikken. Voeg dan de crĆØme fraĆ®che en de doperwten toe. Als laatste meng je de Parmezaanse kaas door de saus. Laat een aantal minuten doorkoken. Proef, en voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4 | Aan tafel!
Giet de pasta af zodra deze gaar is. Meng de pasta na het afgieten direct door de kaassaus. Verdeel de romige pasta over vier borden, doe dit ook met de gehaktballetjes. Garneer de borden met wat peper en Italiaanse kruiden.