In een mum van tijd een voedzame maaltijd op tafel? Dan hebben wij hier weer een lekker recept voor je! Binnen vijftien minuten zit jij te smullen van dit smaakbommetje, en krijg je ook nog voldoende vitamines binnen. Er zijn maar weinig ingrediënten voor nodig, waarvan je meeste over het algemeen standaard al in huis hebt. Daarmee valt dit gerecht ook nog eens binnen de categorie goedkope maaltijd. En dát kunnen we dan weer heel goed gebruiken in deze dure tijden. Alleen maar pluspunten dus! Zullen we beginnen?
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 200 gram voorgekookte Japanse Udon Noodles
- 300 gram kipdijfilet
- 1 paksoi
- 2 stelen lente-ui
- 2 tenen knoflook
- halve Madame Jeanette peper
- 2 cm gember
- 6 el sojasaus
- 3 el oestersaus
Stap 2 | Snijden en bakken
Snij de kipdijfilet in blokjes en bak dit met een scheut sojasaus in de koekenpan. Ondertussen schil je de gember en hak deze fijn, doe dit ook met de knoflook en de Madame Jeanette peper. Snij de lentui in ringen. Spoel de paksoi af onder de kraan. Je snijdt eerst de onderkant van de paksoi, daar waar de stelen aan elkaar zitten, dan snijd je de stelen in plakjes, ga door totdat je bij het blad komt. Het blad snijdt je in dunne slierten. Houd de stelen apart van het blad, want dit heeft een andere bereidingstijd nodig.
Stap 3 | Roerbakken
Zodra de kip gaar is, voeg je één voor één de gesneden ingrediënten toe. Begin met de gember en knoflook, dan de peper en de stelen van de paksoi. Bak dit op hoge stand even mee. Voeg de oestersaus en de sojasaus toe. De opgegeven hoeveelheid saus is een indicatie, gebruik gerust meer saus als je iets meer smeuïgheid wenst. Als laatste roerbak je de noodles, lentui en bladeren van de paksoi nog drie minuten mee.
Smakelijk!