Scroll verder

Noedels met kip en mango

Noedels met mango en kip

Bij Velthuizen Keukens zijn we allemaal gek op lekker eten. Sommige van onze collega’s gaat het vooral om het eten zelf. Terwijl anderen, waaronder wij zelf natuurlijk, ook genieten van het koken van al dat heerlijke voedsel. Johan plaatst bijvoorbeeld met grote regelmaat zijn maaltijden in de appgroep. Toen dit gerecht van noedels met kip en mango voor de derde keer voorbij kwam, dachten wij; hier moeten we echt iets mee doen!

 

Toen bleek dat Johan geïnspireerd is geraakt door de Yama Foodshop. Op deze site vind je alle producten die je nodig hebt voor de Japanse keuken. Ook hebben ze allerlei recepten op de site staan, met de bijbehorende producten die je direct kan bestellen. Super handig! Dit recept is dus geïnspireerd op een gerecht van de Yama Foodshop. We hebben er alleen onze eigen twist aan gegeven en wat ingrediënten vervangen of toegevoegd. Uiteraard kan je de Japanse ingrediënten ook gewoon in de supermarkt te vinden!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

20 minuten
4 personen
Ingrediënten voor noedels met kip en mango
Paksoi voor bij de noedels met mango en kip

Stap 2 | Snijden

 

Breng vast een pan met water voor de noedels aan de kook en doe het bouillonblokje in het water. Begin dan met het snijden van de kipfilet, snij deze in blokjes. Snij de rode ui en pers de knoflook. De mango snij je het makkelijkst door hem in drie stukken te snijden, aan beide kanten langs de pit. Je kunt dan het vruchtvlees horizontaal en verticaal insnijden, de schil lichtjes ombuigen en vervolgens langs de schil de blokjes afsnijden. Of doe het zoals Martijn; eerst schillen, dan in drieën snijden en als laatste in blokjes.

 

Spoel de paksoi af onder de kraan. Snij in reepjes. Paksoi is een typische roerbakgroente die je vooral in de Aziatische keukens nog wel eens tegen komt. De smaak van deze kool is lekker fris en zelfs een beetje pittig. Je kunt zowel de stelen als het blad in dit gerecht gebruiken. Voeg wel de stelen eerst toe en later pas het blad, deze heeft namelijk nauwelijks garing nodig. Je zou het blad zelfs rauw kunnen eten, lekker als salade bijvoorbeeld!

Martijn snijdt de groenten voor de noedels met kip en mango
Gesneden mango
Paksoi wassen
Gesneden paksoi

Stap 3 | Wokken & koken

 

Verhit een scheutje olie in de wok, en bak hierin de ui en knoflook. Doe ondertussen de noedels in het water, breng opnieuw aan de kook en laat elf minuten koken. In principe kan je er vanuit gaan dat het koken van de noedels net zoveel tijd in beslag neemt als het wokken van de groenten en kip. Zodra de ui glazig is, voeg je de kip en de stelen van de paksoi toe. Bak dit op een hoge stand lekker door, schud regelmatig om. Als laatste kan je de mango, cashewnoten en de bladeren van de paksoi toevoegen. Gebruik zes eetlepels van de teriyaki saus en meng dit goed door de groenten en de kip. Giet de noedels af en doe deze ook in de wok, verwarm alles nog even kort door.

Martijn wokt de ui
Noedels koken
Gewokte groenten, kip en mango
Noedels met kip, mango en teriyakisaus

Stap 4 | Aan tafel!

 

Verdeel de noedels met kip en mango over vier borden. Hak wat verse koriander fijn en strooi dit over elk bord. Garneer het gerecht met sesamzaadjes.

 

Smakelijk!

Noedels met kip, mango, paksoi en cashewnoten
Noedels met mango en kip
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Linguine met kip en rode pesto

Noedels met gamba’s en spinazie uit de wok

Groente & garnalen uit de stoomoven