Scroll verder

Halloumi traybake met krieltjes en paprika van Eefsfood

Om meteen maar met de deur in huis te vallen; van de looks moet deze halloumi traybake met krieltjes en paprika het niet per se hebben. Maar van de smaak daarentegen!? Die is echt heel goed en verrassender dan je denkt! Waar die lekkere smaak vandaan komt? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Zullen we beginnen?

 

Dit is een recept van Eefsfood, waar wij een fijne samenwerking mee hebben. De opzet van het recept is daarom iets anders dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is zeker net zo lekker!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

500 gram voorgekookte krieltjes
2 rode paprika’s
1 middelgrote ui
een takje verse tijm
een takje verse oregano
2 flinke tenen knoflook, in dikke plakjes
225 gram halloumi
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
peper, naar smaak
zout, zout naar smaak
1,5 el balsamico azijn
4 el olijfolie
½ el kristalsuiker
optioneel; een dikke snee geroosterd (bruin) brood om lekker mee te dippen.

40 minuten

Stap 2 | Snijden

 

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. In de tussentijd snijd je de knoflook in plakjes, de paprika’s in 8 parten en de
ui in ongeveer 6 parten. Snijd ook alvast de halloumi in dikke repen.

Stap 3 | In de oven

 

Neem een ovenschaal en doe hierin de olijfolie, balsamico, Italiaanse kruiden en kristalsuiker. Ris de tijmblaadjes van het takje en hak de blaadjes oregano grof. Voeg ook flink wat peper en zout toe.

 

 

Stap 4 | Bakken

 

Doe alle groente en de krieltjes hierin en hussel met je handen goed door elkaar. Schuif de oven in voor 10-15 minuten. Schep dan alles nog eens goed om en leg de repen halloumi bovenop. Bak nog eens 10-15 minuten. Mocht het geheel dan nog een beetje kleur nodig hebben? Zet de oven dan nog 5 minuten op 200 grillstand.

Stap 5 | Garneren en serveren

 

Verdeel over twee borden en serveer optioneel met het brood. Mocht je er meer brood bij serveren dan 1 plak, is het recept ook makkelijk voor 3 personen. Wil je wat meer van het lekkere kookvocht creëren om het brood in te dippen. Snijd dan ook nog 2 middelgrote tomaten mee voor je het de oven inschuift.

 

Eet smakelijk!

 

Tip! Restje over? Volgende dag even opwarmen als lunch!

Vergelijkbare recepten

Traybake met pompoen, aardappel en pesto

Loaded fries met gehakt en twee soorten kaas

Vegetarische lasagne met spinazie