Het is alweer bijna pakjesavond, dus tijd om uit te pakken! Niet alleen de cadeautjes natuurlijk, maar écht uitpakken doe je met dit feestelijke nagerecht. De ingrediënten zijn eenvoudig en je maakt hem super snel zonder dat er een oven aan te pas komt. Met dit pepernotendessert met sinaasappel kom je gegarandeerd in de juiste sfeer voor sinterklaasavond!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram MonChou
- 150 gram pepernoten
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 4 sinaasappels
- 1 citroen
- 250 ml appelsap
- 260 ml geleisuiker
Stap 2 | Sinaasappelgelei
We beginnen voor dit pepernotendessert met het maken van de sinaasappelgelei, dit moet namelijk nog afkoelen en opstijven. Je kan er ook voor kiezen dit al een dag van te voren te maken. Wij hebben de gelei na het bereiden ongeveer een uurtje in de vriezer gezet om het afkoelproces te versnellen. Pers de vier sinaasappels en de citroen uit en giet het sap door een zeef. Giet het sap samen met het appelsap in een pan en breng aan de kook. Voeg dan de geleisuiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat al roerend 4 minuten doorkoken. Schenk de gelei over in een schaal en zet weg om af te koelen. Pas tijdens het afkoelen zal de gelei opstijven.
Stap 3 | Pepernoten
Tijd om de pepernoten te verkruimelen. Gebruik hiervoor een bakpapier waar je een handje pepernoten tussen legt. Vervolgens plet je de pepernoten met behulp van een pollepel of deegroller. Je kunt er ook voor kiezen om de pepernoten in een keukenmachine te verkruimelen, een nadeel daarvan is dat de pepernoten dan al snel te fijn verkruimeld worden. Voor dit gerecht vinden wij het lekkerder als het uiteindelijk iets grovere stukjes worden.
Stap 4 | MonChou en Griekse yoghurt
Doe de Griekse yoghurt samen met het citroensap, de MonChou en de basterdsuiker in een mengkom en mix het geheel tot en gladde, luchtige massa.
Stap 5 | Opbouwen en garneren
Kies vier mooie glazen uit waar je het pepernotendessert in wilt serveren. Nu gaan we laagjes maken van de verschillende ingrediënten. Verdeel over elk glas een laagje pepernoten, dan een laagje van het MonChou-mengsel en vervolgens een laagje sinaasappelgelei. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Om je pepernotendessert een extra feestelijk uiterlijk te geven garneer je elk glas met een schijfje sinaasappel en een aantal pepernoten.