Nadat wij een frisse cocktail (recept) hadden gemaakt met oranjebitter en vers sinaasappelsap, bedachten wij dat we eigenlijk iets moesten doen met de schil van de sinaasappel. Waarom zou het niet als cupcakevorm kunnen dienen? We zijn aan het experimenteren gegaan, met deze oranjecake in sinaasappelpartjes als resultaat. Wij vinden het geslaagd! Lekker makkelijk, je eet ze zo uit de schil en de cake krijgt dankzij de schil ook een heerlijke sinaasappelsmaak. Tijdens Koningsdag serveer je ze uiteraard met een glaasje oranjebitter, super feestelijk en verrassend!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 180 gram ongezouten roomboter
- 8 gram vanillesuiker
- 135 gram suiker
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- snufje zout
- gele en rode kleurstof
- 6 gehalveerde sinaasappelschillen
- aluminiumfolie
- cupcake bakvorm
Stap 2 | Sinaasappelschil
We moeten ervoor zorgen dat de schil van de sinaasappel niet verkleurd in de oven, de schil moet zijn mooie oranje kleur behouden. Maak daarom kommetjes van aluminiumfolie en plaats hier de sinaasappelschillen in. Zet voor de stabiliteit tijdens het bakken de pakketjes in een cupcakevorm.
Stap 3 | Cupcakebeslag
Mix voor het cupcakebeslag de boter, suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Voeg daarna Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n de eieren toe en mix net zolang tot alle eieren goed opgenomen zijn. Nu kan je de kleurstof toevoegen. Gebruik eerst een hoeveelheid rode vloeistof en daarna net zoveel geel tot je tevreden bent over de oranje kleur. Vul de sinaasappelschillen met het beslag en bak de cakejes af in 25 minuten op 190 graden.
Stap 4 | Afkoelen & serveren
Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen. De cakes hebben na het bakken een bolletje gekregen, snij dit eraf, zodat de bovenkant glad is. Maak partjes van de halve sinaasappels. Leg de oranjecakes in sinaasappel op een schaal, en serveer speciaal voor Koningsdag met een glaasje oranjebitter.