Scroll verder

Pasta met spinazie, boursin en spekjes

Romige spinazie met spekjes en Parmezaanse kaas

Wij zijn gek op koken en eten, dat mag duidelijk zijn. Maar we moeten eerlijk bekennen dat wij na een lange dag werken niet altijd zin hebben om lang in de keuken te staan. Dat is dan ook de reden waarom wij zo fan zijn van pastagerechten. Het staat supersnel op tafel en je kunt ook nog eens eindeloos variëren met allerlei smaken. De ingrediënten van deze pasta zijn lang houdbaar. Zorg ervoor dat je altijd spinazie in de vriezer, en pasta in huis hebt. Zo kun je altijd dit gerecht maken, en heb je in no-time een voedzame maaltijd op tafel tijdens stressmomenten.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • fusilli
  • diepvriesspinazie met Boursin
  • 500 gram spekjes
  • 1 rode ui
  • cherrytomaten of zongedroogde tomaten
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas
15 minuten
6 personen
Ingrediënten voor de pasta met spinazie
Spinazie met boursin, spekjes en ui

Stap 2 | Pasta koken en spekjes bakken

 

Vul een pan met kokend water en kook de fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking. Neem een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin de spekjes uit. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen. Het is belangrijk dat de pan groot genoeg is omdat we later ook de spinazie toe gaan voegen.

Kokend water uit de Quooker voor het koken van de pasta
Het uitbakken van de spekjes

Stap 3 | Snijden

 

Snij de rode ui in halve ringen en voeg deze toe aan de spekjes zodra deze voldoende uitgebakken zijn. Snijd de cherry tomaten in partjes, deze gaan we straks als laatste aan het gerecht toevoegen. Je kunt in plaats van cherry tomaten ook zongedroogde tomaten gebruiken, de smaak hiervan past ook perfect bij dit gerecht!

Martijn snijdt de uit
Het snijden van de ui
Gehalveerde cherrytomaatjes voor de spinazie met boursin
Uitgebakken spekjes met rode ui

Stap 4 | Toevoegen en afgieten

 

Zodra de spekjes voldoende uitgebakken en de rode ui glazig is, kan je de spinazie met boursin toevoegen. Verwarm dit goed, terwijl je af en toe de spinazie omroert. Giet de pasta af zodra deze klaar is. Als het spinaziemengsel warm is, voeg je de pasta toe en meng je het geheel goed. Ook de tomaten meng je nu door de pasta. Als laatste breng je de pasta op smaak met de chilivlokken.

Martijn voegt de spinazie toe aan de spekjes
Spinazie met boursin en spekjes
NEFF Twistpad Fire
Martijn giet de pasta af

Stap 5 | Garneren & smullen

 

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas. Nog wat overgebleven tomaten en een kleine draai van de chilivlokken erover en je kunt aan tafel! Wist je dat je deze pasta ook prima koud kunt eten? Dus geen nood als er nog iets overblijft, eet dit de volgende dag gewoon tijdens de lunch!

 

Eet smakelijk!

Pasta met spinazie, boursin en spekjes
Romige spinazie met spekjes en Parmezaanse kaas
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Linguine met kip en rode pesto

Romige pasta met Italiaanse gehaktballetjes

Pasta Carbonara met slagroom