Ingrediƫnten voor de pasta met spinazie
Home Recepten Lunch Pasta met spinazie, boursin en spekjes

Moeilijkheidgraad

Pasta met spinazie, boursin en spekjes

15 minuten om te bereiden Voor 6 personen Print dit recept

Wij zijn gek op koken en eten, dat mag duidelijk zijn. Maar we moeten eerlijk bekennen dat wij na een lange dag werken niet altijd zin hebben om lang in de keuken te staan. Dat is dan ook de reden waarom wij zo fan zijn van pastagerechten. Het staat supersnel op tafel en je kunt ook nog eens eindeloos variƫren met allerlei smaken. De ingrediƫnten van deze pasta zijn lang houdbaar. Zorg ervoor dat je altijd spinazie in de vriezer, en pasta in huis hebt. Zo kun je altijd dit gerecht maken, en heb je in no-time een voedzame maaltijd op tafel tijdens stressmomenten.

Stap 1 |Ā Wat hebben we nodig?

  • fusilli
  • diepvriesspinazie met Boursin
  • 500 gram spekjes
  • 1 rode ui
  • cherrytomaten of zongedroogde tomaten
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas

Stap 2 | Pasta koken en spekjes bakken

Vul een pan met kokend water en kook de fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking. Neem een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin de spekjes uit. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen. Het is belangrijk dat de pan groot genoeg is omdat we later ook de spinazie toe gaan voegen.

Stap 3 | Snijden

Snij de rode ui in halve ringen en voeg deze toe aan de spekjes zodra deze voldoende uitgebakken zijn. Snijd de cherry tomaten in partjes, deze gaan we straks als laatste aan het gerecht toevoegen. Je kunt in plaats van cherry tomaten ook zongedroogde tomaten gebruiken, de smaak hiervan past ook perfect bij dit gerecht!

Stap 4 | Toevoegen en afgieten

Zodra de spekjes voldoende uitgebakken en de rode ui glazig is, kan je de spinazie met boursin toevoegen. Verwarm dit goed, terwijl je af en toe de spinazie omroert. Giet de pasta af zodra deze klaar is. Als het spinaziemengsel warm is, voeg je de pasta toe en meng je het geheel goed. Ook de tomaten meng je nu door de pasta. Als laatste breng je de pasta op smaak met de chilivlokken.

Stap 5 | Garneren & smullen

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas. Nog wat overgebleven tomaten en een kleine draai van de chilivlokken erover en je kunt aan tafel! Wist je dat je deze pasta ook prima koud kunt eten? Dus geen nood als er nog iets overblijft, eet dit de volgende dag gewoon tijdens de lunch!

Eet smakelijk!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.