Scroll verder

Pasta Carbonara met slagroom

Pasta Carbonara met spekjes

Wij zijn fan van pastagerechten in allerlei soorten en smaken. Niet alleen omdat je eindeloos kan variëren met ingrediënten, over het algemeen heb je ook nog eens supersnel een voedzame maaltijd op tafel. Deze pasta carbonara maak je bijvoorbeeld met slechts vijf ingrediënten en het kost nauwelijks twintig minuten om hem te maken. Geniet van de pure smaken van room, kaas, knoflook en spek, en waan je voor heel even in Italië!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 400 gram spaghetti
  • 125 ml verse slagroom
  • 95 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • verse bieslook
  • verse peper
  • chilivlokken
20 minuten
4 personen
Ingrediënten van een pasta carbonara Knoflook, ei, pasta en slagroom

Stap 2 | Spaghetti en spekjes

 

Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Een kokend waterkraan is in dit geval natuurlijk fantastisch, dan kun je direct de spaghetti aan het kokende water toevoegen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes uit. Hak de knoflook fijn en voeg dit de laatste minuut toe aan de spekjes.

Kokend water uit de Quooker Martijn kookt de pasta Spekjes uitbakken Fijnhakken van de knoflook

Stap 3 | Carbonara

 

Doe de slagroom in een kom, voeg wat verse peper toe en breek de eieren erboven. Meng dit met een vork goed door elkaar. Wij kochten de Parmezaanse kaas in één stuk, dus raspten wij dit. Roer de kaas ook door het mengsel. Tip: Parmezaanse kaas kan je ook in poedervorm kopen, voor pasta carbonara is dit ideaal! Zet de saus aan de kant totdat de rest van de ingrediënten klaar zijn.

Ei is de basis van de carbonarasaus Parmezaanse kaas toevoegen aan de saus

Stap 4 | Mengen

 

Zodra de pasta beetgaar is, giet je deze af in een vergiet. Laat de spekjes uitlekken op een keukenpapier. Neem een ruime wok en doe hier de pasta en de spekjes in, schep dit voorzichtig door elkaar. Schenk de carbonara erbij en schud dit snel om. Het is belangrijk dat je dit niet boven je warmtebron doet en bij voorkeur in een koude wok, zo heb je het minste risico dat het ei gaat stollen. Mocht je de pasta carbonara smeuïger willen hebben kan je nog wat kookvocht toevoegen.

Spaghetti afgieten Saus toevoegen aan de pasta carbonara

Stap 5 | Genieten

 

Verdeel de pasta carbonara over vier borden. Voorverwarmde borden zijn in dit geval perfect, zo blijft je gerecht iets langer op temperatuur. Knip wat verse bieslook en garneer hier je gerecht mee. Als laatste nog een kleine draai met de pepermolen en een klein handje geraspte kaas. Mocht je iets meer pit willen kan je optioneel nog wat chilivlokken toevoegen.

 

Eet smakelijk!

Twee borden pasta carbonara met spekjes en Parmezaanse kaas Pasta Carbonara met spekjes
Terug naar overzicht

Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Vraag ons magazine aan!