Scroll verder

Oosterse salade met ossenhaaspuntjes

Salade met ossenhaas en een oosterse dressing

Klopt, ossenhaas is een vrij prijzig stukje vlees en daarom is dit niet een gerecht dat je misschien elke week op tafel zet. Maar een beetje luxe mag af en toe best, en deze salade met ossenhaaspuntjes is zó lekker! Door de dressing krijgt de salade een heerlijke oosterse smaak. Lekker om als lunch te serveren, maar ook is deze salade een prima starter om je diner mee te beginnen. Dit recept is voldoende voor twee personen.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 100 gram gemengde sla
  • 200 gram ossenhaas
  • Parmezaanse kaas
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • cherrytomaten

 

Voor de dressing:

  • 100 ml sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el honing
  • 1 el maïzena
  • 4 el ketjap
20 minuten
2 personen
Ingrediënten voor een oosterse salade met ossenhaaspuntjes

Stap 2 | Vlees bereiden

 

Snij de ossenhaas aan beide kanten in en smeer het vlees royaal in met olijfolie. Kruid de ossenhaas aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder.

Insnijden van de ossenhaas
Insmeren van de ossenhaas met olijfolie

Stap 3 | Bakken

 

Neem een koekenpan en verhit deze, de pan moet goed heet zijn voordat je de ossenhaas gaat bakken. De hitte zorgt ervoor dat het vlees goed dichtschroeit en er zoveel mogelijk vocht in de ossenhaas blijft. Bak het vlees aan beide kanten goed aan, bepaal welke garing je de ossenhaas wilt geven. Wij bakten het medium, afhankelijk van de dikte van de ossenhaas zijn dan 4 tot 5 minuten aan beide zijden voldoende. Voeg de paprika en de ui toe en bak dit even mee. Neem het vlees uit de pan zodra de garing goed is, en snij deze in stukjes.

Ossenhaas aanbakken
Gesneden groenten; paprika en rode ui
Bakken van ossenhaas en groenten
Gebakken ossenhaas

Stap 4 | Salade & dressing

 

Neem een schaal waar je de salade in kunt mengen. Was de salade en maak deze aan met een beetje olijfolie. Snijd de cherry tomaten in vieren en meng deze door de salade. Roer de soyasaus en de maizena goed door elkaar, voeg vervolgens de overige ingrediënten toe tot een gladde dressing.

Oosterse dressing met sojasaus, knoflook en honing
Gesneden ossenhaaspuntjes voor in de oosterse salade

Stap 5 | Bord opmaken

 

Tijd om heerlijke bordjes van deze oosterse salade met ossenhaaspuntjes op te maken! Verdeel de salade over twee borden, vervolgens schep je wat gebakken paprika en ui over de salade. Leg daarboven op de ossenhaaspuntjes. Druppel met behulp van een eetlepel de dressing over de salade.

Sla en ossenhaaspuntjes voor de oosterse salade
Salade opmaken
Opbouwen van de oosterse salade
Dressing over de oosterse salade

Stap 6 | Garneren en smullen

 

Garneer de borden met Parmezaanse kaas en sesamzaadjes. Serveer eventueel bij de oosterse salade met ossenhaaspuntjes wat geroosterd wit brood. Da’s een heerlijke combinatie!

 

Geniet ervan!

Salade met ossenhaaspuntjes, groenten en een oosterse dressing
Salade met ossenhaas en een oosterse dressing
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Oosterse zalm uit de stoomoven

Frisse pastasalade met zalm en honing-mosterddressing

Zomerse kipsalade met ananas