Scroll verder

Noedels met gamba’s en spinazie uit de wok

Ben jij ook zo’n type die standaard het goede voornemen heeft het nieuwe jaar fris en gezond te beginnen? Nu de feestdagen achter de rug zijn hebben we vaak de behoefte aan lichte maaltijden. Met dit gerecht zit je wat betreft calorieën helemaal goed en kan je met een gerust hart je bordje volscheppen!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 600 gram gepelde gamba’s
  • 300 gram woknoedels
  • 300 gram spinazie
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • gember
  • 2 el furikake
  • 3 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • wokolie
20 minuten
4 personen

Stap 2 | Dressing

 

Begin met het maken van de dressing. Snijdt ongeveer 2 centimeter van de gember, rasp de schil met een dunschiller en hak de gember fijn. Doe hetzelfde met de 2 teentjes knoflook. Meng in een schaaltje de fijngehakte gember en knoflook met de sojasaus en de vissaus. Zet de dressing aan de kant.

Stap 3 | Wortels snijden

 

Naast de spinazie gebruikten wij ook wortels in dit gerecht. Je kunt ze achterwege laten, maar de wortels geven een mooi kleurtje aan het gerecht, het oog wil tenslotte ook wat. Rasp de wortels en snijdt de wortel in dunne reepjes.

Stap 4 | In de wok

 

Verhit de wok en voeg een scheutje wokolie toe. Begin met het wokken van de gamba’s, doe dit op een hoge stand. Wij gebruikten even de powerstand op onze inductiekookplaat. Deze stand is ideaal als je wilt wokken, zorg er wel voor dat je de gamba’s in beweging houdt. Zodra je tevreden bent over de garing van de gamba’s kan je de wortels en spinazie toevoegen. Als de spinazie voldoende geslonken is, voeg je de woknoedels toe. Verwarm het geheel 3 tot 4 minuten.

Stap 5 | Serveren & genieten

 

Verdeel de gewokte noedels met gamba’s en spinazie over 4 kommen. Schenk de dressing erover en garneer met furikake. Furikake is een kruidenmengsel en bestaat uit een combinatie van onder andere gedroogde vis, wasabiwortel, zeewier, sesamzaadjes en ve-tsin. Een ultieme smaakversterker, het geeft een extra Aziatische kick aan dit gerecht.

 

Eet smakelijk!

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie