Uithollen van de flespompoen
Home Recepten Hoofdgerechten Herfstige flespompoen met kip en pesto

Moeilijkheidgraad

Herfstige flespompoen met kip en pesto

60 minuten om te bereiden Voor 2 personen Print dit recept

Herfsttijd betekent weer lekker eten en gezelligheid binnenshuis, en dit recept voor gevulde flespompoen met malse kip en groene pesto past perfect bij het seizoen. De flespompoen fungeert als een soort ‘schaaltje’ voor de smaakvolle vulling. Een perfecte combinatie van herfstige comfortfood en verfijnde smaken.

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 1 flespompoen
  • 300 gram kippendij
  • 2 rode uien
  • 5 tenen knoflook
  • 70 gram groene pesto
  • 100 gram feta
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 30 gram pijnboompitten
  • verse platte peterselie

Stap 2 | Flespompoen bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaadjes en draderige binnenkant. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het vruchtvlees en smeer de pompoen helften in met olijfolie. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de pompoen voor 45 minuten.

Stap 3 | Vulling bereiden

Snij ondertussen de kippendij in blokjes en marineer deze met sojasaus, 1 gehakte knoflook teen en ketjap manis. Roer de marinade goed door de kip en zet dit aan de kant. Snipper de rode ui en hak de overige knoflook tenen fijn. Neem een koekenpan en bak hierin de rode ui samen met de knoflook. Voeg de gemarineerde kip toe samen met de pijnboompitten, komijn en chilivlokken en bak dit even lekker aan. Schep als laatste de groene pesto door het kipmengsel.

Stap 4 | Flespompoen vullen

Neem na 45 minuten de flespompoen uit de oven en laat even afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de twee helften, maar laat 2 centimeter langs de schil zitten. Snijd het vruchtvlees eventueel iets fijner en voeg dit toe aan het kipmengsel in de koekenpan. Roer dit door en vul  vervolgens de uitgeholde pompoen helften. Verkruimel de feta en verdeel erover. Bak nog 15 minuten af in de oven op 180 graden.

Hak ondertussen de peterselie fijn en garneer hier de gevulde pompoen met kip en pesto mee voordat je gaat serveren.

Smakelijk!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.