Scroll verder

Frambozencake met roomkaas-limoen frosting van Eefsfood

Deze keer hebben we een lekker bakrecept! Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag. Maar wat is een cake zonder fronsting? Precies, niks! Daarom maakte Eef er een lekkere frosting bij met limoen, zeker in combinatie met pistachenootjes is dit perfect voor op de cake!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor het beslag

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram volvette Griekse yoghurt
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram diepvries of verse frambozen
  • 2 middelgrote eieren
  • 90 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 1 tl vanille pasta
  • 1 tl baking soda
  • 1 mespuntje zout

 

Voor de frosting

  • 200 gram A-merk roomkaas
  • 35 gram roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille pasta
  • rasp van halve limoen
  • handje pistachenoten

 

Dit is een recept van Eefsfood, waar wij een fijne samenwerking mee hebben. De opzet van het recept is daarom iets anders dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is zeker net zo lekker!

95 minuten
8 personen

Stap 2 | Voorbereiden

 

Op voorhand is het fijn als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet ook alvast een springvorm van 18 cm doorsnee klaar. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray, bestuif dan met een beetje bloem. Verwarm de oven alvast voor; 180 graden convectiestand (boven en onderwarmte).

Stap 3 | Het beslag

 

Voor het beslag klop je eerst de boter los, dit gaat het fijnst met een handmixer. Voeg dan de basterdsuiker, vanille en het zout toe en mix dit opnieuw tot het lekker smeuig en zacht is. Voeg dan 1 ei toe en meng deze er op een lage stand doorheen, wanneer het ei is opgenomen doe je dit ook met het tweede ei.

 

Voeg dan de yoghurt, baking soda en het zelfrijzende bakmeel toe. Mix ook dit op een lage stand er doorheen. Niet te lang. Als bijna alles goed door elkaar zit pak je een spatel erbij en neem je het met de hand over. Voeg de frambozen toe en spatel deze er doorheen.

Stap 4 | Bakken

 

Schep het beslag in de vorm en schuif deze de oven in voor 40 minuten. Zet dan de oven op 160 graden en bak nog 10-15 minuten. Altijd even checken met een satéprikker of deze ook echt gaar is.

 

Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Haal dan de rand er voorzichtig af en leg de cake op z’n kop op een rooster om volledig af te laten koelen. Zo wordt de bovenkant ook iets platter en dat is fijn als je de frosting erop wil smeren.

 

 

Stap 5 | Frosting

 

Klop nu eerst de boter los voor de frosting en voeg dan de poedersuiker toe. Mix eerst op een lage stand, daarna even een paar minuten op hoge stand. Voeg dan de roomkaas, limoenrasp en vanille toe. Als dit er er volledig doorheen is gemengd is de frosting klaar.

Stap 5 | Garneren

 

 

Decoreer de cake met de roomkaas-limoen frosting. Maak af met verse frambozen, pistachenoten en optioneel wat munt. Vers het allerlekkerst.

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Passievruchttaart met yoghurtmousse van Eefsfood

Appelcrumble met Haagse bluf

Chocolade cupcakes met frambozencoulis uit de stoomoven