Dat stomen de toekomst heeft, weten we inmiddels allemaal wel. Een heerlijk stukje gestoomde vis of knapperige groenten heeft iedereen waarschijnlijk weleens op zijn of haar bord gehad. Maar wist je dat je ook baksels een flinke update kunt geven met stoom? Met dit recept hebben wij de functie combi-koken van onze Miele stoomoven getest. Met deze functie gebruik je de gewenste bak temperatuur in combinatie met volledig stoom. Het resultaat is een prima cake die wij nog een frisse topping van roomkaas en citroen hebben gegeven.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 1 eetlepel limoensap
- snufje zout
- rasp van limoen
- 250 gram bloem
- 150 gram roomkaas (Philadelphia)
- poedersuiker
- rasp van citroen
- rood fruit
Stap 2 | Mixen
Snij de boter in kleine stukjes en mix dit samen met de suiker op de hoogste stand tot een romige massa. Voeg dan 1 voor 1 de eieren aan het mengsel toe. Vervolgens voeg je het zout, limoensap en de rasp van de limoen toe aan het beslag. Mix alles nog even goed door. Haal de mengkom van de keukenmachine en spatel de gezeefde bloem in delen door het beslag totdat het goed opgenomen is. Stort het beslag in een ingevette bakvorm.
Stap 2 | Bakken en garneren
Plaats de bakvorm in de niet voorverwarmde stoomoven. Selecteer de functie combi-koken, boven en onderwarmte. Stel de temperatuur in op 170 graden en kies voor 100% stomen. Bak gedurende 60 minuten af. Maak ondertussen de topping voor de cake. Meng hiervoor de roomkaas met de poedersuiker. Voeg de poedersuiker in delen toe, gebruik net zoveel totdat je tevreden bent over de structuur van de topping. Rasp de citroen en voeg dit toe aan de topping. Laat de cake afkoelen en garneer deze vervolgens met de roomkaas topping, rood fruit en partjes citroen.
Smakelijk!