Yes, dit lekkere frisse taartje gaat de show stelen op jouw Paastafel! Een smaakvolle koekbodem, frisse yoghurtmousse en afgemaakt met een topping van mango en passievrucht. Eef’s advies; maak hem een dag van tevoren!
Dit is een recept van Eefsfood, waar wij een fijne samenwerking mee hebben. De opzet van het recept is daarom iets anders dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is zeker net zo lekker!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
Bodem
- 100 gram cruesli
- 100 gram digestive koekjes
- 75 gram roomboter
- 30 gram havermout
- 20 gram kokosrasp
- 1 grote dadel, zonder pit
- snufje zout
Mousse
- 300 ml slagroom
- 275 gram Griekse yoghurt (2% vet)
- 70 gram kristalsuiker
- rasp van een limoen
- 1,5 tl vanillepasta
- 3 blaadjes gelatine
Topping
- 150 gram diepvries passievrucht
- 100 gram mango
- 40 gram kristalsuiker
- 1,5 blaadje gelatine
Optioneel
- 150 ml slagroom
- 1 el kristalsuiker
- paaseitjes
Je gebruikt voor deze passievruchttaart een springvorm van 18 cm.
Stap 2 | Bodem
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Voor een super strak resultaat zet je een strook acetaatfolie tegen de rand van de vorm. Haal ook alvast het fruit voor de topping uit de vriezer.
Smelt de roomboter in een steelpan en maal alle andere ingrediënten voor de bodem fijn in een keukenmachine. Giet hier dan de boter bij en maal nog eens door elkaar. Stort dit mengsel op de bodem van de springvorm. Druk goed en egaal aan en zet dit dan alvast in de koelkast.
Stap 3 | Mousse
Zet nu de gelatine voor de vulling te weken in koud water. Meng de yoghurt samen met de vanille, limoenrasp en suiker. Houd twee eetlepels slagroom apart en de rest klop je tussen lobbig en stijf in. Als de gelatine minimaal 15 minuten heeft staan weken verhit je de eetlepels slagroom in een steelpan. Eenmaal aan de kook zet je het vuur uit en voeg je de gelatine hieraan toe. Roer door tot het is opgelost en laat afkoelen tot de ergste hitte eraf is.
Giet het dan al mixend op een lage stand bij de slagroom en voeg daarna het yoghurtmengsel eraan toe. Als het goed is gemengd stop je met mixen. Niet langer doen want dan verlies je alleen maar lucht. Giet dit mengsel op de koekbodem en zet voor minimaal 2 uur koud.
Stap 4 | Topping
Zet dan de gelatine voor de topping te weken in koud water. Snijd de mango in klein blokjes en doe de helft van de ontdooide passievrucht in een steelpan. Wanneer de gelatine minimaal 15 minuten heeft staan weken verhit je de passievrucht. Los hier al roerend de suiker in op. Bijna aan de kook zet je het vuur uit. Los hier de gelatine in op en voeg dan ook de andere helft van de passievrucht toe. Doe dan ook de blokjes mango erbij, roer door en giet dit op de taart (het is belangrijk dat deze bovenop al opgesteven is).
Zet de taart terug in de koelkast voor nog eens 2 uur. Mocht je liever geen pitjes hebben? Zeef deze er dan vooraf uit met een bolzeef.
Stap 5 | Garneren
Voor de smaak is de extra decoratie niet nodig, maar voor de looks wel leuk! Klop de slagroom stijf met wat suiker en gebruik een spuitzak met een kartel spuitmondje. Decoreer naar hartelust en maak af met eetbare paasdecoratie zoals paaseitjes.
De taart kun je met gemak 4 dagen lang bewaren in de koelkast. Veel maakplezier en eet smakelijk!