Scroll verder

Karamel-pecan scones met clotted cream en jam

Pecan-karamel scones met clotted cream en jam

Een scone is een klein broodje dat oorspronkelijk uit Schotland komt. In Engeland worden vaak scones samen met clotted cream en jam bij de thee gegeten. Inmiddels is de scone wereldwijd bekend en zijn er allerlei variaties bedacht. Bij dit recept voegen we pecannoten en karamelblokjes toe, zodat je straks kunt genieten van heerlijk karamel-pecan scones!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor de scones:

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 30 gram karamelblokjes
  • 50 gram pecannoten
  • 110 ml halfvolle melk

 

Voor de clotted cream:

  • 75 gram crème fraîche
  • 60 gram mascarpone

 

Voor de frambozenjam:

  • 250 gram frambozen
  • 100 gram suiker
  • 50 gram geleisuiker
20 minuten
5 personen
Ingrediënten voor de karamel-pecan scones

Stap 2 | Jam maken

 

Begin met het maken van de jam voor bij de scones. De jam moet namelijk afkoelen en opstijven in de koelkast. Natuurlijk kan je de jam ook een dag van te voren maken. Doe de frambozen samen met de beide soorten suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat doorkoken totdat er een soort dikke soep ontstaat. Duw het mengsel door een zeef om alle pitjes te verwijderen. Schenk in een kommetje en plaats de frambozenjam in de koelkast.

Pitjes van de jam verwijderen

Stap 3 | Het deeg

 

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel samen met de zachte boter door elkaar. Dit kan je gewoon met je handen doen. Hak de pecannoten fijn en doe deze samen met de karamelblokjes, suiker en het zout in de kom bij het meel. Als laatste voeg je de melk toe en kneed het met je handen tot een zacht en soepel deeg. Maak een rol van het deeg en snij schijfjes van ongeveer 3 drie centimeter dik van de rol. Plaats de schijfjes met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk.

Pecannoten fijnhakken Het deeg van de karamel-pecan scones maken Pecan-karamel deeg voor de scones maken Het deeg besmeren met melk

Stap 4 | Even in de oven

 

Bak de karamel-pecan scones in 12 tot 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 220 graden. Wij kozen voor onder- en bovenwarmte. Terwijl de scones in de oven staan maak je de clotted cream. Dit doe je eenvoudig door beide ingrediënten door elkaar te kloppen. Het beste doe je dit met een vork of garde, met de mixer bestaat het risico dat je te lang klopt, waardoor de cream te dun word.

De karamel-pecan scones gaan de oven in Het boven- en onderwarmte programma op een NEFF oven

Stap 5 | High tea-en

 

Laat de karamel-pecan scones na het bakken even afkoelen. Serveer ze op een mooi bord, samen met een schaaltje frambozenjam en de clotted cream. Proeven? Eerst een beetje clotted cream op je scone, dan nog een beetje frambozenjam… Neem een hap en geniet!

Pecan-karamel scones met jam en clotted cream Pecan-karamel scones met clotted cream en jam
Terug naar overzicht

Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Vraag ons magazine aan!