Scroll verder

Hartige wafels met tomaat en burrata van Eefsfood

Deze hartige wafels met ui, geraspte kaas en Italiaanse kruiden zijn echt heerlijk! Door de topping van groene pesto, burrata en balsamico smaakt elke hap weer totaal anders. Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn. Multifunctioneel dus!

 

Dit is een recept van Eefsfood, waar wij een fijne samenwerking mee hebben. De opzet van het recept is daarom iets anders dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is zeker net zo lekker!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor 4 wafels:

  • 110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
  • 85 ml karnemelk
  • 1 middelgroot ei
  • 1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 tl baking soda
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • mespuntje zout

 

Topping:

  • 1 flinke tomaat
  • 1 bol burrata of mozarella
  • balsamico stroop
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • verse groene pesto
  • gemalen peper
20 minuten
4 personen

Stap 2 | Wafel beslag

 

Doe het ei, zout en de karnemelk in een mengkom en kluts door elkaar. Voeg dan de bloem, baking soda en olijfolie toe en roer dit tot een dik beslag. Voeg dan de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en fijngesnipperde ui toe. Roer ook dit door het beslag.

Zet het wafelijzer aan, mocht je hier de power op in kunnen stellen zet ‘m dan tussen medium heet en het heetst in. Schep het beslag erin en bak de wafels gaar en goudbruin.

Stap 3 | Snijden

 

In de tussentijd snijd je de tomaat in plakjes en rooster je de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan

 

Stap 4 | Stapelen

 

Serveer de wafels op een bord. Maak af met een swirl van de balsamico stroop en maak af met de tomatenplakjes, burrata, pesto, pijnboompitten en een takje verse basilicum.

 

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Makkelijke melanzane van Eefsfood

Tomatensalade met burrata

Plukbrood met pesto, mozzarella en Parmezaanse kaas