Ananascarpaccio van de BBQ
Home Recepten Desserts Ananas carpaccio met suikerbrood croutons van de Green Egg

Moeilijkheidgraad

Ananas carpaccio met suikerbrood croutons van de Green Egg

30 minuten om te bereiden Voor 4 personen Print dit recept

Waarschijnlijk ken je het wel; na een geweldige barbecue met veel vlees, vis of groente krijg je ineens ongelofelijke trek in zoetigheid. IJs is dan vaak een snelle uitkomst. Maar waarom zou je de barbecue niet gebruiken? Tenslotte is deze vaak nog op temperatuur! Met dit shared dessert zet je in één keer een beleving op tafel waarvan iedereen gaat watertanden.

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 1 rijpe ananas
  • 2 sneetjes suikerbrood
  • handje pistachenoten
  • 100 gram pure chocolade
  • honing

Stap 2 | Snijden en grillen

Breng als eerste de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Verwijder de schil en kroon van de ananas en snij deze in dunne schijven van ongeveer 1 centimeter. Grill de ananas op de barbecue tot er op beide kanten mooie grill-streepjes ontstaan. Plaats de gegrilde ananasschijven op een groot rond bord. Leg vervolgens de plakken suikerbrood op de barbecue en grill deze aan beide kanten krokant.

Stap 3 | Garneren

Maak kleine stukjes van het gegrilde suikerbrood en strooi deze over de ananascarpaccio. Garneer nu verder af met gehakte pistachenoten en honing. Met als laatste de pure chocolade. Wij gebruikten hiervoor gesmolten chocolade in een spuitzak. Wil je het jezelf makkelijk maken kun je natuurlijk ook gewoon kant en klare chocoladesaus uit de supermarkt gebruiken.

Smakelijke afsluiter!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.