Scroll verder

Ananas carpaccio met suikerbrood croutons van de Green Egg

Ananascarpaccio met suikerbroodcroutons

Waarschijnlijk ken je het wel; na een geweldige barbecue met veel vlees, vis of groente krijg je ineens ongelofelijke trek in zoetigheid. IJs is dan vaak een snelle uitkomst. Maar waarom zou je de barbecue niet gebruiken? Tenslotte is deze vaak nog op temperatuur! Met dit shared dessert zet je in één keer een beleving op tafel waarvan iedereen gaat watertanden.

 

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 rijpe ananas
  • 2 sneetjes suikerbrood
  • handje pistachenoten
  • 100 gram pure chocolade
  • honing
30 minuten
4 personen
Green Egg met ananas en suikerbrood
Suikerbrood en pistachenoten

Stap 2 | Snijden en grillen

 

Breng als eerste de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Verwijder de schil en kroon van de ananas en snij deze in dunne schijven van ongeveer 1 centimeter. Grill de ananas op de barbecue tot er op beide kanten mooie grill-streepjes ontstaan. Plaats de gegrilde ananasschijven op een groot rond bord. Leg vervolgens de plakken suikerbrood op de barbecue en grill deze aan beide kanten krokant.

Plakken ananas op de BBQ
Big Green Egg met ananas op de grill
Suikerbrood van de BBQ
Gegrilde ananas van de BBQ

Stap 3 | Garneren

 

Maak kleine stukjes van het gegrilde suikerbrood en strooi deze over de ananascarpaccio. Garneer nu verder af met gehakte pistachenoten en honing. Met als laatste de pure chocolade. Wij gebruikten hiervoor gesmolten chocolade in een spuitzak. Wil je het jezelf makkelijk maken kun je natuurlijk ook gewoon kant en klare chocoladesaus uit de supermarkt gebruiken.

 

Smakelijke afsluiter!

Suikerbrood verdelen over de ananascarpaccio
Pistachenootjes verdelen over de ananascarpaccio
Ananascarpaccio besprenkelen met honing
Met een spuitzak maak je mooie chocoladesliertjes over de ananascarpaccio
Ananascarpaccio met suikerbroodcroutons van de BBQ
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Smoothie met banaan, ananas en munt

Citroenijs met Venco Choco D’rop

Zomerse kipsalade met ananas