Scroll verder

Zomerse kipsalade met ananas

De inspiratie voor onze recepten halen Martijn en ik echt overal vandaan. Het basisrecept van deze salade met kip en ananas haalden we bijvoorbeeld uit een heel oud kookboekje van Brandina. Zij schoof ons laatst dit 25 jaar oude boekje onder onze neus. Super leuk! Het viel ons op dat er tegenwoordig veel meer wordt geëxperimenteerd met verschillende smaken, maar dat vaak de basis van heel veel gerechten gewoon ontzettend goed is. We werden vooral nieuwsgierig naar deze kipsalade met ananas. Uiteraard hebben we wat ingrediënten toegevoegd om alles wat ‘spannender’ te maken. Het resultaat is een hele frisse, zomerse salade die je prima kunt serveren als bijgerecht bij een heerlijke barbecue, als voorgerecht of tijdens de lunch!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 2 kipfilets
  • circa 5 schijven verse ananas
  • halve gele paprika
  • 1 rode ui
  • gembersiroop
  • ijsbergsla
  • 2 stengels bleekselderij
  • peper en zout
  • 4 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 tablet kippenbouillon
  • verse bieslook
20 minuten
4 personen

Stap 2 | Kipfilets koken

 

Doe de kipfilets in een pan en vul de pan met kokend water. Voeg ook het bouillonblokje toe. Kook de kipfilets 10 tot 15 minuten.

Stap 3 | Snijden

 

Snipper de rode ui fijn, doe hetzelfde met de gele paprika en de bleekselderij. Snij de ananasschijven in partjes. Uiteraard zou je ook ananas uit blik kunnen gebruiken. Maar geloof ons; neem verse, dat is zoveel lekkerder! Snij de ijsbergsla in reepjes, en spoel deze af onder de kraan.

Stap 4 | Salade mengen

 

Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is en snij de kip in kleine blokjes. Neem een mooie schaal en meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Voeg de mayonaise en een klein scheutje van de gembersiroop toe en roer ook dit door de salade.

Stap 5 | De finishing touch

 

Breng de kipsalade met ananas op smaak met zout en peper. Snij wat verse bieslook fijn en strooi dit over de zomerse salade.

 

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Smoothie met banaan, ananas en munt

Frisse pastasalade met zalm en honing-mosterddressing

Oosterse salade met ossenhaaspuntjes