Home Nieuws Tips Stoomtijden van groenten

Stoomtijden van groenten

2 minuten leestijd
Stoomtijden van aardappels, rijst en granen

Hoe lang moeten groenten in de stoomoven? Dat is een veel gestelde vraag onder onze klanten met een stoomoven. Want als je bekend bent met alle voordelen van een stoomoven, wil je daar natuurlijk ook gebruik van maken! In samenwerking met NEFF hebben wij hieronder een overzicht met stoomtijden opgesteld. Veel stoomplezier!

Stoomtijden van groenten: het overzicht

Alle groenten kun je met de standaard stoomfunctie bereiden op 100 graden. Handig! Zorg er wel voor dat je de stoomoven op deze temperatuur hebt voorverwarmd. Gebruik voor groenten altijd de gaatjesbak, en plaats daar een dichte bak onder voor het opvangen van het vocht. De opgegeven bereidingstijden vormen een richtlijn: mocht je de groenten nog niet gaar genoeg vinden, dan kun je de bereidingstijd met een paar minuten verlengen.

Aardappels (geschild), 1 tot 1,5 cm dik
15 minuten
Aardappels (geschild), geheel
23 minuten
Andijvie
6 minuten
Artisjokken
60 minuten
Asperges, groen
12 minuten
Asperges, wit
15 minuten
Aubergine, in blokjes
20 minuten
Bietjes, middelgroot
45 minuten
Bleekselderij, in boogjes
15 minuten
Bloemkool, in roosjes
15 minuten
Boerenkool, gesneden
30 minuten
Bospeen/wortel, in schuine stukken
15 minuten
Broccoli, in roosjes
10 minuten
Chinese kool
10 minuten
Courgette, in plakjes
15 minuten
Doperwten, vers
10 minuten
Haricots verts
15 minuten
Kapucijners, vers
10 minuten
Koolrabi, in blokjes
20 minuten
Maïskolven, geheel
45 minuten
Paprika, in blokjes of reepjes
6 minuten
Peultjes
10 minuten
Postelein
6 minuten
Prei, in halve ringen
12 minuten
Rabarber (na stomen suiker na smaak toevoegen)
20 minuten
Rode kool, dun gesneden
30 minuten
Snijbonen
15 minuten
Sperziebonen, gehalveerd
20 minuten
Spinazie
4 minuten
Spitskool
15 minuten
Spruitjes
17 minuten
Sugar snaps
10 minuten
Venkel, gesneden
12 minuten
Witlof, gehalveerd
20 minuten
Witlof, in reepjes
10 minuten
Witte kool, dun gesneden
30 minuten
Worteltjes
25 minuten

Een complete maaltijd stomen? Bekijk dan ook eens de stoomtijden van rijstsoorten en granen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Laat je inspireren

Vraag gratis het Velthuizen keukenmagazine aan! Laat je gegevens achter en ontvang binnen een week het inspirerende magazine op de mat.

  • 140 pagina’s inspiratie
  • De nieuwste trends
  • Geheel vrijblijvend