Home Nieuws Tips Stoomtijden van groenten

Stoomtijden van groenten

2 minuten leestijd
Stoomtijden van aardappels, rijst en granen

Hoe lang moeten groenten in de stoomoven? Dat is een veel gestelde vraag onder onze klanten met een stoomoven. Want als je bekend bent met alle voordelen van een stoomoven, wil je daar natuurlijk ook gebruik van maken! In samenwerking met NEFF hebben wij hieronder een overzicht met stoomtijden opgesteld. Veel stoomplezier!

Stoomtabel voor groenten: het overzicht

Alle groenten kun je met de standaard stoomfunctie bereiden op 100 graden. Handig! Zorg er wel voor dat je de stoomoven op deze temperatuur hebt voorverwarmd. Gebruik voor groenten altijd de gaatjesbak, en plaats daar een dichte bak onder voor het opvangen van het vocht. De opgegeven bereidingstijden vormen een richtlijn: mocht je de groenten nog niet gaar genoeg vinden, dan kun je de bereidingstijd met een paar minuten verlengen.

GroentenStoomtijd
Aardappels (geschild), 1 tot 1,5 cm dik15 minuten
Aardappels (geschild), geheel23 minuten
Andijvie6 minuten
Artisjokken60 minuten
Asperges, groen12 minuten
Asperges, wit15 minuten
Aubergine, in blokjes20 minuten
Bietjes, middelgroot45 minuten
Bleekselderij, in boogjes15 minuten
Bloemkool, in roosjes15 minuten
Boerenkool, gesneden30 minuten
Bospeen/wortel, in schuine stukken15 minuten
Broccoli, in roosjes10 minuten
Chinese kool10 minuten
Courgette, in plakjes15 minuten
Doperwten, vers10 minuten
Haricots verts15 minuten
Kapucijners, vers10 minuten
Koolrabi, in blokjes20 minuten
Maïskolven, geheel45 minuten
Paprika, in blokjes of reepjes6 minuten
Peultjes10 minuten
Postelein6 minuten
Prei, in halve ringen12 minuten
Rabarber (na stomen suiker na smaak toevoegen)20 minuten
Rode kool, dun gesneden30 minuten
Snijbonen15 minuten
Sperziebonen, gehalveerd20 minuten
Spinazie4 minuten
Spitskool15 minuten
Spruitjes17 minuten
Sugar snaps10 minuten
Venkel, gesneden12 minuten
Witlof, gehalveerd20 minuten
Witlof, in reepjes10 minuten
Witte kool, dun gesneden30 minuten
Worteltjes25 minuten

Een complete maaltijd stomen? Bekijk dan ook eens de stoomtijden van rijstsoorten en granen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Bekijk onze laatste blogs

Laat je inspireren

Vraag gratis het Velthuizen keukenmagazine aan! Laat je gegevens achter en ontvang binnen een week het inspirerende magazine op de mat.

  • 140 pagina’s inspiratie
  • De nieuwste trends
  • Geheel vrijblijvend