Hoe lang moeten groenten in de stoomoven? Dat is een veel gestelde vraag onder onze klanten met een stoomoven. Want als je bekend bent met alle voordelen van een stoomoven, wil je daar natuurlijk ook gebruik van maken! In samenwerking met NEFF hebben wij hieronder een overzicht met stoomtijden opgesteld. Veel stoomplezier!
Stoomtabel voor groenten: het overzicht
Alle groenten kun je met de standaard stoomfunctie bereiden op 100 graden. Handig! Zorg er wel voor dat je de stoomoven op deze temperatuur hebt voorverwarmd. Gebruik voor groenten altijd de gaatjesbak, en plaats daar een dichte bak onder voor het opvangen van het vocht. De opgegeven bereidingstijden vormen een richtlijn: mocht je de groenten nog niet gaar genoeg vinden, dan kun je de bereidingstijd met een paar minuten verlengen.
Groenten | Stoomtijd |
---|---|
Aardappels (geschild), 1 tot 1,5 cm dik | 15 minuten |
Aardappels (geschild), geheel | 23 minuten |
Andijvie | 6 minuten |
Artisjokken | 60 minuten |
Asperges, groen | 12 minuten |
Asperges, wit | 15 minuten |
Aubergine, in blokjes | 20 minuten |
Bietjes, middelgroot | 45 minuten |
Bleekselderij, in boogjes | 15 minuten |
Bloemkool, in roosjes | 15 minuten |
Boerenkool, gesneden | 30 minuten |
Bospeen/wortel, in schuine stukken | 15 minuten |
Broccoli, in roosjes | 10 minuten |
Chinese kool | 10 minuten |
Courgette, in plakjes | 15 minuten |
Doperwten, vers | 10 minuten |
Haricots verts | 15 minuten |
Kapucijners, vers | 10 minuten |
Koolrabi, in blokjes | 20 minuten |
Maïskolven, geheel | 45 minuten |
Paprika, in blokjes of reepjes | 6 minuten |
Peultjes | 10 minuten |
Postelein | 6 minuten |
Prei, in halve ringen | 12 minuten |
Rabarber (na stomen suiker na smaak toevoegen) | 20 minuten |
Rode kool, dun gesneden | 30 minuten |
Snijbonen | 15 minuten |
Sperziebonen, gehalveerd | 20 minuten |
Spinazie | 4 minuten |
Spitskool | 15 minuten |
Spruitjes | 17 minuten |
Sugar snaps | 10 minuten |
Venkel, gesneden | 12 minuten |
Witlof, gehalveerd | 20 minuten |
Witlof, in reepjes | 10 minuten |
Witte kool, dun gesneden | 30 minuten |
Worteltjes | 25 minuten |
Een complete maaltijd stomen? Bekijk dan ook eens de stoomtijden van rijstsoorten en granen.