Home Nieuws Tips Afval scheiden: zo doe je dat!

Afval scheiden: zo doe je dat!

3 minuten leestijd
Rotpunkt afvalsysteem voor het scheiden van afval

Afval scheiden begint in de keuken. Want wat doe je met al die verschillende soorten verpakkingen? En waar laat je de restjes van jouw maaltijd? Afval scheiden komt nergens zo vaak voor als in de keuken. En daardoor ontstond een groot probleem bij onze klanten: waar laten we al die afvalbakken in de keuken? Want allerlei losse afvalbakken is niet handig, en van constant naar de kliko lopen wordt niemand gelukkig. Gelukkig zijn er ondertussen veel verschillende afvalsystemen op de markt gekomen om het afval scheiden nog makkelijker te maken. Mooi weggewerkt in de keukenkasten zodat je geen last hebt van vrijstaande afvalbakken in je keukenruimte. En dat is fijn, want als je je afval op de juiste manier scheidt kom je erachter dat er nagenoeg geen restafval meer over blijft. Zo kan je flink wat geld besparen!

Complete onderkast

Rotpunkt en Hailo hebben een afvalsysteem ontwikkelt waarbij je gebruik maakt van een complete onderkast. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden: zo is er een systeem waarbij de afvalbakken in het ladesysteem hangen, maar kun je ook kiezen voor losse afvalbakken die je in de lade plaatst. Daarbij zijn de afvalemmers verkrijgbaar in diverse maten. Bepaal zelf hoeveel liter je nodig denkt te hebben voor het scheiden van je GFT, plastic, papier en restafval! Dit systeem sluit luchtdicht af en nog een voordeel: er blijft zelfs nog ruimte over om een lade te plaatsen voor je vuilniszakken of schoonmaakdoekjes. Ideaal, zo heb je alles overzichtelijk en snel bij de hand! Met dit afvalsysteem offer je wel een complete onderkast op, maar het zorgt er wel voor dat je voldoende afvalemmers kwijt kunt. Het systeem is uit te voeren bij zowel ladekasten als draaideuren.

Alternatieve afvalsystemen

Je kunt ook kiezen voor een afvalsysteem die in de spoelkast van je keuken geplaatst kan worden. Dit systeem sluit luchtdicht af en bestaat uit twee afvalemmers. Kies je voor dit systeem, dan is het wel handig om in de gaten te houden dat dit niet altijd kan in combinatie met een kokendwaterkraan. Door het plaatsen van de boiler is er niet altijd voldoende ruimte over in de spoelkast voor afvalemmers.

Daarnaast is er nog een alternatief afvalsysteem. Hierbij kun je de afvalemmers aan de deur van de keukenkast bevestigen. Ook dit afvalsysteem sluit luchtdicht en is handig voor het scheiden van je GFT-afval. Let er bij dit systeem wel op dat je de afvalemmer niet te zwaar belast, hierdoor zou je keukendeur scheef kunnen komen te hangen. Alle systemen zijn te zien in onze showroom. Kom ze gerust bekijken!

Vraag ernaar!

Het is absoluut raadzaam om bij het uitzoeken van je keuken rekening te houden met het afvalsysteem. Misschien niet de eerste gedachte bij het samenstellen van je nieuwe keuken. Er moeten tenslotte al zoveel keuzes gemaakt worden, maar je zult in de praktijk gaan merken hoe fijn het werkt dat ook over het scheiden van afval goed nagedacht is! Onze adviseurs zullen ook dit punt altijd uitgebreid bespreken in het verkoopgesprek en adviseren je graag hoe het afvalsysteem in jouw keuken op de juiste manier toegepast kan worden.

Laatste tip

Misschien ken je ze al, maar de afvalzakken speciaal ontwikkelt voor het GFT afval zijn ideaal! Deze zakken zijn biologisch afbreekbaar, dus ze mogen in de GFT-kliko. Vervang deze zakjes wel om de twee á drie dagen, dit voorkomt nare luchtjes en zorgt ervoor dat je afvalemmer schoon blijft.

Misschien vind je dit ook interessant?

Laat je inspireren

Vraag gratis het Velthuizen keukenmagazine aan! Laat je gegevens achter en ontvang binnen een week het inspirerende magazine op de mat.

  • 140 pagina’s inspiratie
  • De nieuwste trends
  • Geheel vrijblijvend