Scroll verder

Mooi Leven Huis; een verzameling van meerdere ’thuizen’

Sinds maart is onze zakelijke website live. Achter de schermen zijn we druk bezig met deze website vullen met referenties, zoals wij dit ook doen op onze normale website. Zo komen we terecht op vakantieparken, bijvoorbeeld op Boutique Parc Soof, maar ook bij nieuwbouwprojecten als De Koningshof in Renswoude. Eén project was voor ons wel heel bijzonder; Woon- en Zorgcomplex Mooi Leven Huis in Bennekom.

Thuis voor iedereen

 

In het Mooi Leven Huis in Bennekom wonen mensen met een uiteenlopende zorgvraag. Het is een veilige omgeving voor de bewoners, waarvan de ouders vaak betrokken zijn bij de verzorging. In het Mooi Leven Huis staat familie dan ook centraal; je eigen huis, maar ook een gezamenlijke wereld. Eigenlijk is het Mooi Leven Huis een verzameling van meerdere ’thuizen’.

Optimaal maatwerk

 

Voor deze ‘thuizen’ hebben wij diverse keukens gerealiseerd. In elke studio bevindt zich een keukenblok, maar daarnaast is er per woonlaag ook een grote gezamenlijke keuken. Aangezie­­n er verschillende, uiteenlopende zorgvragen zijn in dit complex, vroeg dit ook om maatwerk wat betreft de keuken. Zo is er een extra laag werkblad met spoelbak, zodat elke bewoner bij de spoelbak terecht kan. Ook is er gebruik gemaakt van een NEFF Slide & Hide oven, zodat bewoners in een rolstoel voldoende ruimte hebben in de keuken.

Kookworkshop

 

Aangezien de apparatuur in de gezamenlijke keukens van NEFF is, schakelde wij voor deze rapportage chef-kok Remy van NEFF in. Samen met bewoner Noël ging hij koken in één de gezamenlijke keukens. Fantastisch om de interactie tussen deze twee te zien! Ook de andere bewoners vonden het erg interessant wat er allemaal in de keuken gebeurde. Het resultaat was een heerlijke pompoensoep en traybake van verschillende groenten en kip.

Waardevolle middag

 

We kijken terug op een gezellige, maar vooral een waardevolle middag. Het is ontzettend mooi om te zien hoe de verzorgers, vrijwilligers en ouders betrokken worden bij de zorg van de bewoners van het Mooi Leven Huis. Samen hebben zij ons laten zien dat deze zakelijke projecten enorm van betekenis zijn. Dit laat écht zien waar wij het voor doen; wij maken keukens om momenten in te creëren.

 

Wil je meer lezen over dit project? Bekijk dan de referentie op onze zakelijke pagina.

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook