Woon-zorgcomplex
Mooi Leven Huis
in Bennekom

Een thuis voor iedereen

 

In het Mooi Leven Huis in Bennekom wonen mensen met een uiteenlopende zorgvraag. Het is een veilige omgeving voor de bewoners, waarvan de ouders vaak betrokken zijn bij de verzorging. In het Mooi Leven Huis staat familie dan ook centraal; je eigen huis, maar ook een gezamenlijke wereld. Eigenlijk is het Mooi Leven Huis een verzameling van meerdere ’thuizen’.

 

Een uiteenlopende zorgvraag vraagt om maatwerk, ook wat de keuken betreft. In de verhalen hieronder lees je hoe de keuken voor iedere bewoner toegankelijk is. Om de proef op de som te nemen, kregen de bewoners de uitgelezen mogelijkheid om de keuken eens goed uit te proberen. Onder begeleiding van een chef-kok van NEFF is alle apparatuur getest en goedgekeurd!

De ervaringen van
Mooi Leven Huis

“In 2019 kwamen wij bij Mooi Leven Huis terecht. Onze dochter Naomi heeft hier sinds twee jaar haar eigen studio; daarvoor woonde zij bij ons. We wilden echter graag dat zij haar eigen plek zou krijgen waar ze alle aandacht krijgt, aangezien wij ook een dagje ouder worden. Als ouders kunnen wij hier binnenkomen wanneer we willen en flexibiliteit staat centraal. Elke dag wordt er gekookt door de begeleiding of kookvrijwilligers. De keuken in de gemeenschappelijke ruimte is ruim opgesteld en geeft de bewoners alle ruimte, ook als zij aan een rolstoel gebonden zijn. Ook is er een lager aanrechtbladgedeelte, zodat elke bewoner bij de spoelbak terecht kan. Hier wordt dan ook intensief gebruik van gemaakt!”

De keuken is ruim opgesteld en geeft de bewoners alle ruimte

Hans Straus

Ouder & bestuurslid bij Mooi Leven Huis

De ervaringen van
Bouwbedrijf Kreeft

“Het Mooi Leven Huis in Bennekom is één van de eerste projecten waar ik binnen Bouwbedrijf Kreeft bij betrokken was. Dit zorggebouw is een prachtig initiatief vanuit ouders met kinderen die een beperking hebben. Eén van deze ouders kwam in 2016 in contact met Marten Kreeft en zo is het balletje gaan rollen. Ik werd erg enthousiast van de samenwerking met diverse ouders binnen de projectgroep voor deze zorginstelling, en kon mij volledig in dit project vastbijten. Toen het tijd voor de keuken was, hebben wij de projectgroep geadviseerd om naar onze keukenleverancier Velthuizen Keukens te gaan. Hier werden passende oplossingen geboden voor de doelgroep. Denk hierbij aan een verlaagd werkblad en de NEFF Slide&Hide oven, waardoor bewoners niet met hun rolstoel tegen de ovendeur aan kunnen rijden. Je kan bij Velthuizen Keukens altijd terecht; van grote vrijstaande villa tot studio in het Mooi Leven Huis.”

Velthuizen Keukens biedt passende oplossingen voor iedere doelgroep

William van Voorst

Projectvoorbereider bij Bouwbedrijf Kreeft