Scroll verder

Rode keuken met wandtegels

Keuken achterwanden, welke opties zijn er?

Kies de perfecte achterwand

 

Bij een nieuwe keuken uitzoeken komt veel kijken. Allereerst moet je natuurlijk de opstelling van je nieuwe keuken bepalen. Daarnaast moet je een keuze maken in de fronten, het werkblad en de apparatuur. Maar om je keuken écht eigen te maken, komt er nog meer bij kijken. Zo is de keuken achterwand een belangrijk onderdeel wat jouw keuken nèt dat beetje extra kan geven. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? Scroll naar beneden en bekijk onze keuken achterwand ideeën.

Bronzen wandtegels met messing patina Quooker kraan
Groene keuken met tegels en houten keukenkasten

Wandtegels

 

Eén van de bekendste opties voor een keuken achterwand is toch wel de wandtegels. Je hebt ze in verschillende maten, kleuren en vormen. De familie Pronk ging voor een luxe, bronzen tegel die perfect past bij de messing patina Quooker kraan. Gert Jan & Anne kozen voor een donkere hexagon wandtegel; een subtiele tegel die de keuken helemaal samenbrengt. Op zoek naar een gewaagdere keuze? De familie Van Dijk koos ervoor om alleen de draagbalk in roze tegels te doen; een statement in de keuken!

 

Zo zie je dat je al veel opties hebt in alleen al tegels op de keuken achterwand. Ga jij voor een kleine mozaïek tegel, een tegel met patroon of toch voor een klassieke, vierkante wandtegel?

keuken met granieten achterwand
Achterwand keuken met hoge kasten

Werkblad als achterwand

 

Wil je dat je keuken echt een eenheid is? Dan kan je ervoor kiezen om je werkblad ook door te laten lopen in de keuken achterwand. Ook hierin kan je alle kanten op: subtiel of juist een statement, zoals bij de familie Bommer en familie Ozum.

Keuken met behang en roze muur
Keukennis met behang

Behang of verf

 

Behang of verf op de muur in je keuken is ook altijd nog een optie. Kies voor een kleurrijk behang of een felle kleur en je keuken krijgt gelijk een unieke uitstraling. Ben je het kleurtje na een tijd toch zat en heb je liever wat neutraals? Dan doe je er een nieuw kleurtje of behang op en je hebt weer een compleet andere uitstraling van jouw keuken. En dat door alleen de keuken achterwand aan te pakken. Ideaal!

 

Of in de mix, zoals bij de familie Alberts. Durf jij het aan?

Keuken met The Wall achterwand
donkere keuken met The Wall

The Wall by Dekker

 

Wil je écht uitpakken met je keuken achterwand? Dan is The Wall wat voor jou! The Wall is een innovatief systeem, waarbij de clou hem zit in de rails waarin je heel eenvoudig verschillende accessoires kunt klikken.

 

In showroomkeuken Flame is ervoor gekozen om het front van de keuken als Wall te gebruiken, terwijl de familie Dijker ervoor koos om hun werkblad ook als Wall te gebruiken. Je kan ook kiezen voor een compleet ander materiaal, zoals glas of Fenix. Kies jij voor eenheid of contrast op de achterwand van jouw keuken?

Zwarte keuken met houten achterwand
Keuken met woodlines

Houten wandbekleding

 

Houten achterwandpanelen zien we in verschillende ruimtes van woningen, maar wist je dat je deze ook in de keuken op de achterwand kan plaatsen? Familie Baar koos voor deze optie! Het geeft de keuken een warme uitstraling en brengt direct sfeer. Je kan het ook subtiel doen door enkel de achterwand van een keukennis van houten wandbekleding te voorzien.

zwarte keuken met kunst op achterwand
Houten keuken met hoge kasten

Kunst in de keuken

 

Wil je iets unieks op de keuken achterwand? Dan kan je er nog voor kiezen om kunst te plaatsen in de keuken. Daarbij komt het voordeel dat je de keuken achterwand enorm makkelijk weer een andere uitstraling kan geven door kunst te wisselen. De familie Hetterschijt en familie Uljee maakte deze keuze. Een prachtig en uniek resultaat!

Zwarte keuken met grijze Bokmerk achterwand
Zwarte keuken met Bokmerk achterwand en zwarte kraan

Bokmerk achterwand

 

Als laatste hebben we nog Bokmerk keuken achterwanden. Dit zijn achterwanden die uit aluminium worden vervaardigd. Ze worden op maat gemaakt en zijn in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar, waaronder ook metallic kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een tijdloze grijze achterwand, zoals in showroomkeuken Nano, of maak een statement met een opvallende kleur.

 

Een Bokmerk keuken achterwand is ontzettend makkelijk in onderhoud. De achterwanden zijn hittebestendig, vochtbestendig én kras- en slagvast. Ideaal voor achter je kookplaat!

blauwe keuken

Wat kies jij?

 

Je ziet het, er zijn héél veel opties! Kom je er niet helemaal uit en heb je advies nodig voor de achterwand van jouw keuken? Kom eens langs in onze showroom voor nóg meer inspiratie. Ben je al een stap verder en heb je je plan al klaarliggen? Maak dan hier een afspraak, zodat jij binnenkort kan genieten van jouw droomkeuken!

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook