“Sous vide koken, niet alleen voor sterrenchefs!”

Afspraak maken

Sous vide koken, iets voor jou?

Koken als een sterrenchef!

Waar sous vide koken (vacuümgaren) vroeger iets was voor de échte sterrenchefs, is deze techniek nu toegankelijk voor iedere kookliefhebber. Bij deze kooktechniek kook je het vacuümverpakte eten op een constante, relatief lage temperatuur gaar. Zo haal je de beste kwaliteit uit je vlees, gevogelte, vis, groente of fruit. De adviseurs van Velthuizen Keukens zijn echte experts en praten u graag bij over de juiste techniek met de daarbij horende apparatuur.

Het verhaal van Velthuizen Keukens…

Op een avond zaten Bert en Johan bij elkaar en bespraken ze hoe het zou zijn samen een keukenzaak te starten. Niet echt serieus, meer een fantasie.

Johan: ‘Totdat we een aantal weken onafhankelijk van elkaar toch op zoek zijn gegaan naar een locatie en de plannen verder uitgewerkt hadden. Toen wisten we; hier moeten we wat mee doen!

‘Samen voelden we echt de innerlijke drive samen dingen beter en anders te doen. Johan meer keuken technisch en ik puur bedrijfsmatig. Oprecht voor de klant staan, daar gingen we voor. Nu terugkijken en zien dat het met vallen en opstaan ook echt beter kán maakt ons meer dan tevreden.’


Lees ons hele verhaal
Bert en Johan van Velthuizen - Velthuizen Keukens Velthuizen Keukens - Team Verkoopadviseurs - Velthuizen Keukens Orderverwerking - Velthuizen Keukens

Kiezen voor kleur, dat betekent lef hebben!

“De familie Oliveira komt helemaal vanuit Nootdorp naar Woudenberg om deze prachtige eiland keuken uit te zoeken, geweldig! Over de kleuren van de...


Bekijk de foto's

“Wij zijn erg enthousiast over de werkwijze van Velthuizen Keukens.”

Waarom sous vide koken?

Sous vide koken is een manier om de beste smaak en de meeste vitamines uit je eetwaar te halen. Omdat je het vacuüm gaart, verliest je product significant minder sappen, minder gewicht en dus minder smaak. Kip gaar je in de oven makkelijk op 200 graden Celsius, terwijl je deze sous vide gaar kookt op 60 graden Celsius. Door drie keer zo laag te garen, behoud je al het lekkers van de kip. Ook kun je je biefstuk precies garen zoals jij het wilt. Rare, medium of doorbakken? Je past het eenvoudig aan door de temperatuur iets te verhogen. Bekijk ons eens ons recept voor een sous vide beenham. Ook bij groentes, fruit, gevogelte en vis behoud je op deze manier de meeste smaak en voedingsstoffen. Tot slot kun je de houdbaarheid van je product flink verlengen. Omdat je stukje vis of verse groente vacuüm is verpakt, zal er geen zuurstof bijkomen en wordt de houbaarheid verlengd. Lees ook onze pagina over Quva om meer te lezen over vacuüm verpakken en bewaren.

Velthuizen Keukens: experts in vacuümgaren

Benieuwd naar de fijne kneepjes van sous vide koken? Kom eens langs en vraag een adviseur naar de mogelijkheden in jouw keuken. Vacuümgaren kan op verschillende manieren en in verschillende type keukens. Omdat wij veel ervaring hebben in het sous vide koken en de apparatuur die daarbij hoort, hebben we altijd een advies op maat. Bewaar je bijvoorbeeld graag langer eten in de koelkast of vriezer? Of houd je van een grillsmaak die je niet met vacuümgaren ervaart? In onze vestiging te Woudenberg staat de deur voor je open waar we met een kop koffie praten over jouw kookwensen en -dromen.

Sous vide koken Sous vide Koken sous vide Sous vide koken

Wil jij ook sous vide gaan koken?Maak snel een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij adviseren je graag over het sous vide koken!”