Scroll verder

“Sous vide koken, niet alleen voor sterrenchefs!”

Sous vide koken, iets voor jou?

 

Koken als een sterrenchef!

 

Waar sous vide koken (vacuümgaren) vroeger iets was voor de échte sterrenchefs, is deze techniek nu toegankelijk voor iedere kookliefhebber. Bij deze kooktechniek kook je het vacuümverpakte eten op een constante, relatief lage temperatuur gaar. Zo haal je de beste kwaliteit uit je vlees, gevogelte, vis, groente of fruit. De adviseurs van Velthuizen Keukens zijn echte experts en praten u graag bij over de juiste techniek met de daarbij horende apparatuur.

Waarom sous vide koken?

 

Sous vide koken is een manier om de beste smaak en de meeste vitamines uit je eetwaar te halen. Omdat je het vacuüm gaart, verliest je product significant minder sappen, minder gewicht en dus minder smaak. Kip gaar je in de oven makkelijk op 200 graden Celsius, terwijl je deze sous vide gaar kookt op 60 graden Celsius. Door drie keer zo laag te garen, behoud je al het lekkers van de kip. Ook kun je je biefstuk precies garen zoals jij het wilt. Rare, medium of doorbakken? Je past het eenvoudig aan door de temperatuur iets te verhogen. Bekijk ons eens ons recept voor een sous vide beenham. Ook bij groentes, fruit, gevogelte en vis behoud je op deze manier de meeste smaak en voedingsstoffen. Tot slot kun je de houdbaarheid van je product flink verlengen. Omdat je stukje vis of verse groente vacuüm is verpakt, zal er geen zuurstof bijkomen en wordt de houbaarheid verlengd. Lees ook onze pagina over Quva om meer te lezen over vacuüm verpakken en bewaren.

 

Velthuizen Keukens: experts in vacuümgaren

 

Benieuwd naar de fijne kneepjes van sous vide koken? Kom eens langs en vraag een adviseur naar de mogelijkheden in jouw keuken. Vacuümgaren kan op verschillende manieren en in verschillende type keukens. Omdat wij veel ervaring hebben in het sous vide koken en de apparatuur die daarbij hoort, hebben we altijd een advies op maat. Bewaar je bijvoorbeeld graag langer eten in de koelkast of vriezer? Of houd je van een grillsmaak die je niet met vacuümgaren ervaart? In onze vestiging te Woudenberg staat de deur voor je open waar we met een kop koffie praten over jouw kookwensen en -dromen.

Wil jij ook sous vide gaan koken?
Maak snel een afspraak!

"Ik vertel je graag meer over stoomovens en sous vide koken!"


Ricardo Adviseur

Vraag het gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook