Scroll verder

Vispakketje met wortel uit de stoomoven

Wil je eens goed uitpakken voor je gasten? Of beter gezegd inpakken? Verras ze dan met dit vispakketje! Je maakt dit gerecht in de stoomoven en de ingrediënten zijn heel eenvoudig. Snijden, dressing toevoegen en de stoomoven in, makkelijker wordt het niet!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 2 pangafilets
  • 200 gram garnalen
  • groene asperges
  • wortels
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kervel
  • peper en zout

 

Voor het serveren:

  • bakpapier
  • keukengaren
30 minuten
4 personen

Stap 2 | Dressing maken

 

We beginnen met het maken van de dressing. Doe dit in een grote kom, zodat je later de gesneden groente toe kunt voegen. Hak de peterselie en basilicum fijn en meng dit met de olijfolie, mosterd, kervel en wat peper en zout.

Stap 3 | Groente snijden

 

Als groente voor het vispakketje hebben wij gekozen voor wortels en groene asperges. Maar uiteraard kan je variëren met groentes wat je maar wilt. Rasp de wortels en snijdt ze in dunne plakjes. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges, ongeveer 4 centimeter, en snijdt ze in tweeën. Voeg dan de groente toe aan de dressing, meng alles goed door elkaar en doe alles in een stoomschaal.

 

Stap 4 | Vis kruiden

 

Spoel de pangafilet even af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Snijdt vervolgens de pangafilet in gelijke stukken. Breng de vis op smaak met peper en zout. Doe dan ook de pangafilet samen met de garnalen in een stoomschaal.

Stap 5 | Stomen & knippen

 

Plaats beide stoomschalen in de stoomoven. Selecteer de stoomfunctie op de oven en kies voor 100 graden, 20 minuten. Heb je gekozen voor andere groenten? Bekijk dan onze stoomtabel voor groenten. Nu de vis en groente in de stoomoven staan, kan je alvast het bakpapier op maat knippen. Dit gaan we straks gebruiken om het gerecht verrassend te kunnen serveren. Gebruik 4 vellen bakpapier en knip deze in vierkanten van ongeveer 30 bij 30 centimeter.

Stap 6 | Bord opmaken

 

Leg voor het gemak elk bakpapiertje in een schaaltje, zo kan je de pakketjes makkelijker vullen. Verdeel de vis en groente over de schaaltjes en maak er met het keukengaren mooie pakketjes van. Kies een paar mooie borden uit waar je de vispakketjes op wilt serveren.

 

Smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Broccolirijst met gegrilde groenten en garnalen

Tapashapje: kabeljauw met spinazie in filodeeg

Poké bowl uit de stoomoven