Scroll verder

Truffel risotto met paddenstoelen mix

Truffelrisotto met paddenstoelenmix

Wij houden van de eenvoud van Italiaanse gerechten en de magie van truffels. Onze truffelrisotto is een heerlijke combinatie van romigheid en de subtiele, aardse smaak van truffel. Het is een gerecht dat de smaakpapillen verwent zonder al te veel gedoe. Perfect voor een speciale maaltijd thuis of wanneer je simpelweg zin hebt in comfortfood met een vleugje luxe. In dit recept bereiden we de risotto op de kookplaat en voegen we beetje bij beetje de bouillon toe. Wil jij de risotto in de stoomoven bereiden? Kijk dan even hier.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 170 gram risottorijst
  • 1 groentebouillon tablet
  • 500 ml water
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl truffeltapenade
  • 250 gram paddenstoelen mix
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 scheutje witte wijn
  • 30 gram boter
  • verse peterselie
  • rucola (optioneel)
40 minuten
2 personen
Ingrediënten voor risotto met paddenstoelen en truffeltapenade

Stap 2 | Ingrediënten mengen

 

Verwarm het water samen met de bouillontabletten in een pannetje. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit met de boter in een ruime koekenpan. Voeg de risottorijst toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Blus vervolgens af met een scheutje witte wijn. Snij de paddenstoelen en bak dit in een andere pan.

Paddenstoelen snijden
Risottorijst afwegen
Ui en rode ui fruiten
Champignons bakken

Stap 3 | Bouillon toevoegen

 

Zodra de wijn volledig is opgenomen voeg je de eerste soeplepel warme groentebouillon toe. Roer de risotto regelmatig door en laat ook de bouillon volledig opnemen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten. Tussendoor proef je of de risotto al gaar is, de rijst mag zacht zijn en nog een kleine bite van binnen hebben.

Geraspte Parmezaanse kaas
Risottorijst toevoegen
Witte wijn aan de risotto toevoegen
Bouillon aan de risottorijst toevoegen

Stap 4 | Truffelrisotto afmaken

 

Zodra de risotto gaar is, kan je de paddenstoelen en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen. Neem twee theelepels van de truffeltapenade en schep dit door de risotto. Hak nog wat verse peterselie en roer ook dit erdoor. Verdeel de truffelrisotto over twee borden. Garneer met peterselie en geraspte Parmezaan en eventueel wat rucola.

 

Smakelijk!

Truffeltapenade aan de risotto toevoegen
Parmezaanse kaas aan de risotto toevoegen
Risotto met paddenstoelen en truffeltapenade
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Risotto met groene asperges uit de stoomoven

Pasta Carbonara met slagroom

Risotto uit de stoomoven