Wij houden van de eenvoud van Italiaanse gerechten en de magie van truffels. Onze truffelrisotto is een heerlijke combinatie van romigheid en de subtiele, aardse smaak van truffel. Het is een gerecht dat de smaakpapillen verwent zonder al te veel gedoe. Perfect voor een speciale maaltijd thuis of wanneer je simpelweg zin hebt in comfortfood met een vleugje luxe. In dit recept bereiden we de risotto op de kookplaat en voegen we beetje bij beetje de bouillon toe. Wil jij de risotto in de stoomoven bereiden? Kijk dan even hier.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 170 gram risottorijst
- 1 groentebouillon tablet
- 500 ml water
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl truffeltapenade
- 250 gram paddenstoelen mix
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 scheutje witte wijn
- 30 gram boter
- verse peterselie
- rucola (optioneel)
Stap 2 | Ingrediënten mengen
Verwarm het water samen met de bouillontabletten in een pannetje. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit met de boter in een ruime koekenpan. Voeg de risottorijst toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Blus vervolgens af met een scheutje witte wijn. Snij de paddenstoelen en bak dit in een andere pan.
Stap 3 | Bouillon toevoegen
Zodra de wijn volledig is opgenomen voeg je de eerste soeplepel warme groentebouillon toe. Roer de risotto regelmatig door en laat ook de bouillon volledig opnemen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten. Tussendoor proef je of de risotto al gaar is, de rijst mag zacht zijn en nog een kleine bite van binnen hebben.
Stap 4 | Truffelrisotto afmaken
Zodra de risotto gaar is, kan je de paddenstoelen en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen. Neem twee theelepels van de truffeltapenade en schep dit door de risotto. Hak nog wat verse peterselie en roer ook dit erdoor. Verdeel de truffelrisotto over twee borden. Garneer met peterselie en geraspte Parmezaan en eventueel wat rucola.
Smakelijk!