Ingrediƫnten voor de scroppino met limoncello, citroenijs en tonic
Home Recepten Borrel Scroppino met limoncello en citroenijs

Moeilijkheidgraad

Scroppino met limoncello en citroenijs

10 minuten om te bereiden Voor 2 personen Print dit recept

Wij hebben de traditionele scroppino in een gloednieuw jasje gestoken. Waar de originele scroppino bestaat uit een mix van prosecco, ijs en vodka, besloten wij heel eigenwijs om het eens helemaal anders te doen. De prosecco vervangen wij door tonic en de vodka door limoncello. Deze twist smaakt verrassend lekker!

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 4 bollen citroenijs
  • 100 ml limoncello
  • 80 ml tonic
  • verse citroen

Stap 2 | Mixen

Om het drankje goed te kunnen mixen, gebruik je een blender of staafmixer. Doe de bolletjes citroenijs in de mengbeker en voeg hier de limoncello aan toe. Blend alles tot een schuimig, glad geheel.

Stap 3 | Schenken en garneren

Verdeel het mengsel van limoncello en citroenijs over twee glazen. Wij gebruikten wijnglazen, maar champagneglazen zijn voor dit drankje ook erg mooi. Vul het glas verder af met de tonic. Garneer de glazen met een schijfje citroen en eventueel een muntblaadje.

Saluti!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.