Als je het ons vraagt zijn brownies het lekkerst als ze knapperig van buiten zijn en van binnen smeuïg en fudgy. Ben jij hier ook een liefhebber van? Dan hebben wij absoluut hét ultieme brownie recept voor je! Als je deze brownie eenmaal een keer gemaakt hebt, wil je zeker niets anders meer. Je kunt met dit recept ook nog eens eindeloos variëren, wissel eens af met hazelnoten bijvoorbeeld.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 225 gram boter
- 115 gram pure chocolade
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 330 gram suiker
- 1/4 tl zout
- 1 tl vanille-extract
- 125 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 1 handje karamelblokjes
- 3 shotglaasjes Baileys
Stap 2 | Smelten en mixen
Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Doe de boter met de chocolade in een kom en smelt deze au bain-marie. Ondertussen klop je de eieren en de eidooier met de suiker, het zout en de vanille-extract luchtig in ongeveer 5 minuten. Het mengsel is goed als het licht van kleur is en als een lint van de garde af loopt.
Stap 3 | Luchtig mengen
Zodra het chocolademengsel volledig gesmolten is en iets afgekoeld, schenk je deze bij het luchtige ei-mengsel. Laat de mixer op de laagste stand draaien tot een egaal geheel. Meng dan ook de bloem en het cacaopoeder erdoor. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en smeer de zijkanten van de vorm in met boter.
Stap 4 | Karamel en Baileys
Schenk het beslag in de bakvorm. Strooi een handje karamelblokjes erover. Mocht je geen karamelblokjes hebben, dan kan je hiervoor ook in kleine stukjes gesneden karamelfudge gebruiken. Als laatste schenk je de Baileys erover. Dit zullen ongeveer drie shotglaasjes zijn, het is voldoende als er een dun laagje Baileys gelijkmatig over het beslag ligt.
Stap 5 | Bakken en genieten!
Zet de bakvorm in de oven en bak de brownie af in 35 minuten. Bak eventueel nog 5 minuten langer mocht dit nodig zijn. Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem aansnijd. Hij zal tijdens het afkoelen nog iets opstijven. Wist je dat deze brownie met karamel en Baileys nóg lekkerder smaakt als je hem een dag van te voren hebt gemaakt? Of vries de brownie in, zo heb je altijd iets in huis voor een geniet momentje!
Geniet ervan!