Ingrediƫnten voor rookvlees met roomkaas en chilisaus
Home Recepten Borrel Heerlijke hapjes van Hollandse bodem

Moeilijkheidgraad

Heerlijke hapjes van Hollandse bodem

30 minuten om te bereiden Voor 8 personen Print dit recept

Je kent het wel; je viert je verjaardag en je komt wƩƩr voor de dag met die oer-Hollandse plank met kaas en worst. Natuurlijk is er niets mis met de welbekende boterhamworst met augurk of rookvlees met een gekookt eitje. Toch vinden wij dat het best weleens anders kan. Daarom zijn wij gaan nadenken over verschillende nieuwe varianten van heerlijke Hollandse hapjes.

Deze hapjes moesten wel aan een aantal voorwaarden voldoen; zo moesten de ingrediĆ«nten eenvoudig zijn en niet teveel verschillend, zodat je naderhand niet met allerlei aangebroken producten in je koelkast blijft zitten. Ook vinden wij dat het maken van zo’n Hollandse hapjesplank niet teveel tijd in beslag moet nemen. Want laten we eerlijk zijn; waar ben jij tijdens je feestje het liefst? In de keuken of gezellig bij je gasten? Wat ons betreft het laatste!

Uiteindelijk hebben we vier nieuwe hapjes bedacht, die wij hieronder stap voor stap aan je uitleggen. Wanneer vier jij je verjaardag?

Hapje 1 | Rookvlees met roomkaas en chilisaus

Wat heb je nodig?

  • 12 plakjes rookvlees
  • roomkaas met bieslook
  • chilisaus

Verdeel op elk plakje rookvlees een klein bolletje roomkaas. Wij gebruikten roomkaas in een spuitzak, heb je deze niet kan je het beste met een theelepel de roomkaas over de plakjes verdelen. Knijp het rookvlees rondom samen, zo heb je een soort tasje. Doe een beetje chilisaus in een klein schaaltje, dit gebruik je om het rookvlees hapje in te dippen.

Hapje 2 | Komkommer met roomkaas

Wat heb je nodig?

  • halve komkommer
  • roomkaas met bieslook
  • chilivlokken

Voor dit hapje gebruiken we dezelfde roomkaas als hierboven. Was de komkommer en snijd deze in dunne, schuine plakken. Wij laten de komkommer in de schil, dit ziet er net even iets mooier uit. Verdeel over elk plakje komkommer een beetje roomkaas. Tot slot garneer je het komkommerhapje met de chilivlokken.

Hapje 3 | Stapeltje gezond

Wat heb je nodig?

  • halve komkommer
  • 4 eieren
  • 4 plakjes kaas
  • 6 plakjes grillworst
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 4 cherrytomaatjes
  • 6 prikkers

Begin met het koken van de eieren. Laat deze na het koken afkoelen en verwijder de schil. Snij de komkommer, cherrytomaatjes en de grillworst in plakjes. Scheur de ijsbergsla in kleine stukjes. Met behulp van een steker of een klein glaasje snij je rondjes ter grootte van de grillworst uit de kaas. Snij het ei in plakjes. Nu kan je beginnen met stapelen. Neem als eerste een plakje ei, vervolgens de kaas, grillworst, sla en komkommer. Leg er wat ijsbergsla bovenop. Sluit af met het dakje van het ei en een schijfje tomaat. Steek een prikker erdoor om alles bij elkaar te houden. Als laatste geef je het hapje nog een draai van de peper- en zoutmolen.

Hapje 4 | Salami met rucola en roomkaas

Wat heb je nodig?

  • 12 plakjes salami
  • roomkaas met bieslook
  • rucola

Verdeel met de bolle kant van een theelepel de roomkaas over de plakjes salami. Neem een paar blaadjes rucola en leg die in het midden van de plakjes bovenop de roomkaas. Rol het plakje op en snij schuin door de midden.

Laatste stap | Alles op de plank

Verdeel alle gemaakte hapjes op een mooie plank of schaal. Het ziet er ontzettend feestelijk uit, waar jij op je verjaardag prima mee voor de dag kan komen.

Fijne verjaardag!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.