Scroll verder

Crème brûlée met rood fruit uit de stoomoven

Crème brûlée uit de stoomoven

We sluiten ons kerstdiner af met een heerlijke crème brûlée, en bereiden die uiteraard net als de gevulde kastanje champignons en het hoofgerecht van gevulde kip in de stoomoven. Een crème brûlée is heel eenvoudig te maken met een aantal eenvoudige ingrediënten en is voor velen een favoriet nagerecht door de combinatie van romige crème en het knapperige suikerlaagje. Met het rode fruit krijgt de crème brûlée direct een feestelijk tintje en het zuur van het fruit is een heerlijke tegenhanger van alle zoetigheid. En niet geheel onbelangrijk; in mum van tijd op tafel!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 eidooiers
  • rood fruit
  • poedersuiker
30 minuten
4 personen
Ingrediënten voor de crème brûlée uit de stoomoven

Stap 2 | Mengen

 

Schenk de slagroom in een steelpannetje samen met het merg van het vanillestokje en 50 gram suiker. Verwarm dit tot aan het kookpunt. Meng in een kom de eidooiers met de rest van de suiker, roer goed door tot alle suiker is opgenomen. Voeg de warme slagroom bij het ei en klop dit los. Verdeel het warme mengsel over 4 kleine schaaltjes. Dek de schaaltjes af met huishoudfolie.

Mengen van de slagroom met het merg van het vanillestokje en suiker
Mengen van de eidooiers met suiker
Samenvoegen van de ingrediënten voor de crème brûlée
Verdelen van het crème brûlée mengsel over verschillende schaaltjes

Stap 3 | Stomen

 

Plaats de schaaltjes 30 minuten in de stoomoven op 100 graden. Was ondertussen het rode fruit en snij de aardbeien in partjes. Haal de crème brûlées uit de stoomoven, verwijder de huishoudfolie en laat even afkoelen. Bestrooi ze vervolgens met een laagje suiker en verhit dit met een crème brûlée brander tot er een goudbruin karamel laagje ontstaat. Versier de crème brûlées met het rode fruit en gebruik als finishing touch wat poedersuiker.

 

Smakelijk!

Stomen van de crème brûlée
Verwijderen van de vershoudfolie van de crème brûlées
Suiker verdelen over de schaaltjes
Rood fruit toevoegen aan de crème brûlées uit de stoomoven
Crème brûlée uit de stoomoven
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Witte chocolademousse met bastogne en frambozen

Chocolade cupcakes met frambozencoulis uit de stoomoven

Chocolademousse met vers fruit