Scroll verder

Broodje pulled paddo

Luxe belegde broodjes, wij zijn er gek op!  Met de smaken van dit broodje pulled paddo zijn wij helemaal uit onze comfort zone gestapt, ze zijn namelijk echt verrassend anders! De heerlijk gemarineerde paddenstoelen afgetopt met tomatensalsa op een knapperig broodje, loopt het water al in je mond?

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 2 triangel afbakbroodjes
  • 250 gram oesterzwammen
  • soja saus
  • BBQ saus
  • Kurkuma
  • 1 ui
  • roomboter
  • rucola
  • sriracha mayonaise
  • tuinkers

 

Voor de tomatensalsa:

  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 takje verse munt
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • halve rode ui
20 minuten
2 personen

Stap 2 | Oesterzwammen marineren

 

Meng in een schaal gelijke delen sojasaus en BBQ saus door elkaar. Trek de oesterzwammen in draden van ongeveer een halve centimeter dik uit elkaar en schep dit om in de marinade. Laat dit minimaal een half uurtje inwerken. Snij ondertussen de ui in halve ringen en bak deze op een lage stand in een ruime hoeveelheid roomboter. Door langdurig op een lage stand te bakken gaan gaat de ui karameliseren. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de triangel broodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3 | Tomatensalsa

 

Doe de cherrytomaten, halve ui in ringen, de blaadjes munt en twee tenen knoflook in de keukenmachine en pureer dit fijn. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Neem een koekenpan en bak de gemarineerde oesterzwammen 5 tot 6 minuten op een hoge stand. Snijd de broodjes open en smeer 1 helft royaal in met de sriracha mayonaise. Leg hier rucola op en daarboven op de gekarameliseerde ui. Vervolgens de gebakken oesterzwammen en als laatste een flinke lepel tomatensalsa. Garneer met wat verse tuinkers.

 

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Broodje Hotdog Samurai

Crispy chicken burger uit de oven

Pittige kip op Turks brood