Scroll verder

Bladerdeeghapje met brie en honing

Bladerdeeg borrelhapje met brie en honing

Borrelhapjes hoeven niet altijd hartig te zijn, dat bewijzen wij met dit bladerdeeghapje met brie en honing. Zeker als je meer van team zoet bent, ga je hier van houden! Je maakt hem volgens hetzelfde principe als het borrelhapje met salami en het hapje met parmaham die je ook op onze site kunt vinden. Een lekkere, zoete variatie!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram brie
  • 5 eetlepels honing
  • 50 gram rucola
  • 1 handje walnoten
  • 1 ei
20 minuten
6 personen
Ingrediënten voor de bladerdeeghapjes met brie en honing

Stap 2 | Bladerdeeg beleggen

 

Rol het bladerdeeg uit op het werkblad en smeer de helft van de honing uit over het deeg. Tip: gebruik het bladerdeeg direct uit de koelkast, dan is het makkelijker te bewerken. Snij de brie in plakken en leg deze op het bladerdeeg. Hak de walnoten grof en verdeel dit over de brie.

Honing verdelen over het bladerdeeg Brie in plakken snijden Brie verdelen over het bladerdeeg Martijn verdeelt de brie over het bladerdeeg

Stap 3 | Rollen

 

Verdeel ook de rucola over het geheel. Als laatste sprenkel je er nog wat honing over. Rol het bladerdeeg over de lange kant op. Snij in plakken van 3 tot 4 centimeter. Je haalt ongeveer 15 stukken uit de rol. Leg de bladerdeeghapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rucola verdelen over het bladerdeeg Nog wat honing toevoegen aan het borrelhapje Plakjes van de rol bladerdeeg snijden De bladerdeegrol in plakken snijden

Stap 4 | Afbakken en klaar!

 

Neem het ei en kluts deze in een schaaltje. Smeer de hapjes in met het ei. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de hapjes af in 15 minuten op 200 graden. Serveer de bladerdeeghapjes met brie en honing op een plank met rucola sla en wat honing-sliertjes.

De borrelhapjes insmeren met ei De bladerdeeghapjes gaan de oven in
Bladerdeeghapje met brie, honing en rucola

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak