Scroll verder

Japanse gevulde eieren

Japanse gevulde eieren met knoflookchilisaus

Wat is Pasen zonder eieren? En dan vooral gevulde eieren! Waarschijnlijk kreeg je dit hapje op een verjaardag van bijvoorbeeld je oma al voorgeschoteld. Een jaren oud recept, maar omdat er zoveel verschillende manieren zijn om gevulde eieren te maken, blijven ze lekker. Laatst kwamen wij dit recept tegen op de site van Yama Foodshop. Aangezien wij gek zijn op Oosterse smaken, namen wij de proef op de som en maakten we deze Japanse gevulde eieren. En met succes! Mocht je uitgekeken zijn op de traditionele gevulde eieren, dan is dit recept een welkome variatie!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

15 minuten
10 personen
Japanse mayonaise is één van de ingrediënten voor de Japanse gevulde eieren

Stap 2 | Eieren koken

 

Kook de eieren zoals je gewend bent. Wij gebruiken altijd kokend water uit de Quooker, brengen dit op onze NEFF inductiekookplaat met de powerstand opnieuw aan de kook en stellen vervolgens de tijd in op 9 minuten. De eieren zijn dan medium hardgekookt, perfect voor het maken van gevulde eieren. Laat de eieren na het koken ‘schrikken’ onder stromend, koud water.

Eieren koken met het kokend water uit de Quooker
Kokend water uit de Quooker
Eieren koken op de inductiekookplaat van NEFF
Eieren laten schrikken

Stap 3 | Vulling mengen

 

Meng de Japanse mayonaise en de knoflookchilisaus door elkaar. Pel en halveer de eieren. Schep het eigeel eruit en doe dit bij het mayonaisemengsel, meng dit tot een glad geheel. Nu gaat dit eigeelmengsel weer terug in de halve eitjes. Je kunt dit met een lepel doen, maar wij kozen ervoor een spuitzak te gebruiken. Mooi opgespoten eitjes zien er namelijk extra feestelijk uit!

Gekookte eieren en het mengsel van Japanse mayonaise en knoflookchilisaus
Het eigeel wordt toegevoegd aan het sausmengsel
Het mengsel voor de Japanse gevulde eitjes wordt in een spuitzak gedaan
Het mengsel voor de Japanse gevulde eieren zit in een spuitzak

Stap 4 | Genieten

 

Neem een mooie schaal waar je de Japanse gevulde eieren op wilt serveren. Garneer de eieren met de Japanse kruidenmix. Snij de verse bieslook en strooi ook dit over de eitjes.

 

Smakelijk!

Opgespoten eitjes met Japanse vulling
Japanse gevulde eieren met knoflookchilisaus
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Passievruchttaart met yoghurtmousse van Eefsfood

Paascroissant met banaan en advocaatglazuur

Rozijnen vlechtbrood met banketbakkersroom