“De traditionele gevulde eieren in een nieuw, Japans jasje!”

Japanse gevulde eieren

Wat is Pasen zonder eieren? En dan vooral gevulde eieren! Waarschijnlijk kreeg je dit hapje op een verjaardag van bijvoorbeeld je oma al voorgeschoteld. Een jaren oud recept, maar omdat er zoveel verschillende manieren zijn om gevulde eieren te maken, blijven ze lekker. Laatst kwamen wij dit recept tegen op de site van Yama Foodshop. Aangezien wij gek zijn op Oosterse smaken, namen wij de proef op de som en maakten we deze Japanse gevulde eieren. En met succes! Mocht je uitgekeken zijn op de traditionele gevulde eieren, dan is dit recept een welkome variatie!

Stap 1 | Voorbereiden

Wat hebben we nodig?

Stap 2 | Eieren koken

Kook de eieren zoals je gewend bent. Wij gebruiken altijd kokend water uit de Quooker, brengen dit op onze NEFF inductiekookplaat met de powerstand opnieuw aan de kook en stellen vervolgens de tijd in op 9 minuten. De eieren zijn dan medium hardgekookt, perfect voor het maken van gevulde eieren. Laat de eieren na het koken ‘schrikken’ onder stromend, koud water.

Stap 3 | Vulling mengen

Meng de Japanse mayonaise en de knoflookchilisaus door elkaar. Pel en halveer de eieren. Schep het eigeel eruit en doe dit bij het mayonaisemengsel, meng dit tot een glad geheel. Nu gaat dit eigeelmengsel weer terug in de halve eitjes. Je kunt dit met een lepel doen, maar wij kozen ervoor een spuitzak te gebruiken. Mooi opgespoten eitjes zien er namelijk extra feestelijk uit!

Stap 4 | Genieten

Neem een mooie schaal waar je de Japanse gevulde eieren op wilt serveren. Garneer de eieren met de Japanse kruidenmix. Snij de verse bieslook en strooi ook dit over de eitjes.

Smakelijk!