Scroll verder

Bladerdeeg borrelhapje met salami en kaas

Borrelhapje met salami en kaas, geserveerd met chilisaus

Niets is lekkerder dan een luie borrelavond op de bank. Zeker als je een heerlijke borrelsnack binnen handbereik hebt! Deze snack maak je met vier heel eenvoudige ingrediënten, is snel klaar en hoeft maar even de oven in. Op die manier kan je extra lang genieten van je borrelavond.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • Rol bladerdeeg (Tante Fanny)
  • Plakjes salami
  • Geraspte jonge kaas
  • Chilivlokken
  • 1 ei
15 minuten
6 personen
Ingrediënten voor het bladerdeeg borrelhapje met salami en kaas

Stap 2 | Beleggen & oprollen

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit. Beleg het deeg eerst met de plakken salami en strooi vervolgens royaal de geraspte kaas erover. Rol het bladerdeeg op vanuit de lange kant en snij in plakjes van ongeveer drie centimeter.

Bladerdeeg beleggen met salami en geraspte kaas
De geraspte kaas wordt over de salami verspreid
Het bladerdeeg gevuld met salami en kaas oprollen
Het bladerdeeg in plakjes snijden

Stap 3 | Even afbakken

 

Bekleed een bakplaat met een bakpapier en leg hier de bladerdeeghapjes op. Klop het ei los en besmeer de hapjes met het ei. Als laatste strooi je er nog wat chilivlokken over. Bak de bladerdeeghapjes met salami en kaas af op 200 graden in ongeveer 15 minuten.

Geklopt ei
Borrelhapjes met salami en kaas worden ingesmeerd met ei
Chilivlokken verspreiden over de borrelhapjes

Stap 4 | Borreltijd!

 

Laat de bladerdeeghapjes heel even afkoelen en leg ze dan op een mooie schaal. Serveer de hapjes met een schaaltje chilisaus om te dippen.

 

Geniet van je borrelavond!

Borrelhapje met salami en kaas, geserveerd met chilisaus
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Bladerdeeghapje met brie en honing

Tosti met chorizo, oude kaas en sambal

Bladerdeeghapje met parmaham en truffelmayonaise