Scroll verder

Pocket deuren: opgeruimd staat netjes!

Pocket deuren, waarschijnlijk heb je er al weleens van gehoord. Deze schuifdeuren zijn ideaal toe te passen in verschillende ruimtes. Na het openen van de deuren verdwijnen deze in de zijkant van de kast. Zo zijn de deuren netjes weggewerkt en heb je geen last van openstaande deuren. Niets staat meer in de weg! De pocket deuren kunnen op verschillende manieren toegepast worden, bijvoorbeeld voor een super strak design waarbij je achter deze deuren de apparatuur of zelfs een koffiecorner kunt verwerken. Ook de perfecte oplossing bij kleinere ruimtes, bijkeukens of garages.

Kastenwand met gesloten pocket deuren
De pocket deuren verdwijnen in de zijkant van de kast

Pocket deuren maken het mogelijk

 

In de vlog van Johan en op de afbeeldingen in dit blog zie je dat Johan de pocketdeuren heeft toegepast bij een kast in zijn garage. In deze kast hebben zijn Siemens wasmachine en droger een plaats gekregen. Als deze apparaten in gebruik zijn is het beter om de deuren open te laten voor de ventilatie, en daar komt het voordeel van de pocket deuren om de hoek kijken! Doordat de deuren helemaal in de zijkant van de kast verdwijnen heb je er geen last van als de apparaten in gebruik zijn. Er blijft voldoende bewegingsruimte over. Ook zul je merken dat het bedienen van de wasmachine en droger vele malen makkelijker is als de deuren niet in de weg zitten. Verder kan je de kast indelen zoals je wenst; extra laden, kasten of schappen… Het is allemaal mogelijk!

Pocket deuren toegepast bij een kast met wasmachines
Pocket deuren zijn ideaal om je wasmachine uit het zicht te plaatsen
Onder de kast is ruimte voor lades

Pocket deuren in je keuken

 

De laatste keukentrends laten zien dat de keuken steeds meer het centrum van het huis is. Alles gebeurd rondom en in de keuken. Ook dan kunnen pocket deuren de juiste oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan een koffiecorner waarbij je gebruik maakt van het pocket systeem. Eenmaal gesloten blijft een mooie kastenwand over, met strakke lijnen. Maar ook je ovens kunnen op deze manier weggewerkt worden. Zeker bij moderne keukens zijn pocketdeuren een uitkomst; je bent vrij in het keukenontwerp en hebt gegarandeerd een strak resultaat.

3D-tekening van een hoge kastenwand
De koffiecorner is normaal netjes weggewerkt achter pocket deuren, en bij gebruik heb je geen last van openstaande deuren

Creatief keukenontwerp

 

Ben jij toe aan een nieuwe keuken en denk je dat het pocket systeem voor jou ideaal is? Onze adviseurs denken graag op een creatieve manier met je mee. Voor mooi maatwerk en strakke keukendesigns ben je bij ons op de juiste plek. De montage van onze keukens gebeurt door ons eigen montageteam. Stuk voor stuk vakmannen, die ook voor het monteren van pocket deuren hun hand niet omdraaien. Voel je welkom en laat je inspireren in onze showroom!

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook