Scroll verder

NEFF Glass Downdraft: innovatie in afzuiging

Iedereen binnen ons bedrijf is natuurlijk gek van keukens. Maar als wij een ontwikkeling als deze zien, worden we écht enthousiast. Deze innovatie brengt design en prestaties samen, en is zelfs te personaliseren. We vertellen je graag meer over de NEFF Glass Downdraft.

De NEFF Glass Downdraft: wat is het?

 

De Glass Downdraft van NEFF is een afzuiginstallatie die verwerkt zit in het werkblad. Net als een ‘normaal’ downdraftsysteem wordt het apparaat achter de kookplaat geplaatst, en is de downdraft alleen zichtbaar wanneer je hem nodig hebt. Buiten gebruik is het apparaat in het werkblad verwerkt, maar wanneer je begint met koken kan de afzuiging uitgeschoven worden. De Glass Downdraft gaat op het gebied van functies en design nog een stap verder dan de standaard downdraftsystemen. Zo maakt de NEFF Downdraft gebruik van Hob Hood Control, zuigt deze beter af dankzij Guided Air technologie, en beschikt de afzuiger over een glasplaat met verlichting.

Hob Hood Control?

 

Hob Hood Control klinkt ingewikkeld, maar dat is het voor jou als gebruiker zeker niet. Letterlijk betekent het kookplaat-afzuiging-bediening, wat inhoud dat de afzuiger reageert op wat jij op de kookplaat doet. Je bedient de Glass Downdraft als het ware met je NEFF inductiekookplaat. De kookplaat is dus verbonden met de afzuiger. Dankzij de automatische luchtsensor in het afzuigsysteem past het apparaat ook automatisch de afzuigkracht aan. Wil je meer weten over deze en vergelijkbare connectiviteitsfuncties? Lees dan ons blog over domotica.

Guided Air technologie

 

De glazen plaat die tijdens het koken uit het werkblad verschijnt is natuurlijk uniek, en past perfect in een kookeiland. Je uitzicht wordt namelijk niet beperkt, waardoor de doorkijk in een open keuken behouden blijft. Door de Glass Downdraft aan je telefoon te koppelen, kun je zelfs de kleur van de rand naar wens aanpassen. Zo creëer je altijd een sfeer die past bij jouw keuken, gasten of gevoel. Daarnaast is de afzuiging vlak geïntegreerd, waardoor deze naadloos op het werkblad aansluit.

Prachtig design

 

Wat qua technologie het meest interessant is aan dit apparaat is de Guided Air technologie. Hierbij worden kookluchtjes de afzuiger in begeleid, een unieke innovatie in de keukenwereld. In het kort werkt het als volgt. Voor de glazen plaat worden kookluchtjes de afzuiginstallatie in gezogen. Achter de plaat wordt juist lucht uit het apparaat geblazen, waardoor een soort luchtmuur ontstaat. Door deze twee luchtstromen worden kookluchtjes effectiever afgezogen, ook van de voorste inductiezones. Hierdoor is ook minder afzuigkracht nodig, waardoor het apparaat een stuk stiller is.

NEFF Glass Downdraft

Ultiem schoonmaakgemak

 

Zoals gezegd kun je de NEFF Glass Downdraft gemakkelijk met je kookplaat bedienen, maar ook qua onderhoud is dit apparaat gemakkelijk in gebruik. Zo kun je de glazen wand losmaken van het apparaat, zodat je deze gemakkelijk schoon kunt maken. Ook de vetfilters zijn makkelijk te verwijderen; met één druk op de knop komen ze iets omhoog en kun je ze uit het apparaat nemen. De filters maak je vervolgens gemakkelijk schoon met de hand of in de vaatwaser. Ook geeft de NEFF Glass Downdraft aan wanneer je de koolstoffilters moet vervangen, mocht je gebruik maken van recirculatie.

Nog even wachten op de NEFF Glass Downdraft

 

De NEFF Glass Downdraft is vanaf 1 oktober verkrijgbaar. Helaas kunnen wij de afzuiginstallatie pas in onze nieuwe showroom presenteren. We vinden het namelijk belangrijk dat dit apparaat een mooie plek krijgt, die het ook verdient. Even wachten nog dus. Maar onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van wat er allemaal kan met de NEFF Glass Downdraft. Maak daarom zeker een afspraak als je meer wilt weten over dit apparaat, of kom langs in onze showroom voor nog meer inspiratie!

Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Vraag ons magazine aan!