Scroll verder

ATAG kookplaat met Celsius°Cooking

ATAG Celsius°Cooking: koken wordt k°ken

Koken tot op de graad nauwkeurig? Tot voor kort was dit alleen voor chefkoks weggelegd. De laatste jaren zien we wel steeds meer ontwikkelingen in precisiekoken, met name bij (stoom)ovens. Zo kun je de oventemperatuur vaak tot op de graad gedetailleerd afstellen, in plaats van per stappen van vijf of tien graden Celsius. Ook de opkomst van de kerntemperatuurmeter, waarbij je de kerntemperatuur van bijvoorbeeld rollade secuur kunt meten, draagt bij aan de toenemende mogelijkheden van de (stoom)oven.

 

Maar is precisiekoken ook mogelijk met de inductiekookplaat? Dankzij de Celsius°Cooking-technologie van ATAG inmiddels wel! Met een innovatieve inductiekookplaat en de bijbehorende accessoires kook jij tot op de graad nauwkeurig. Dit geeft je minder stress en meer mogelijkheden. Hoe dat werkt leggen we je uit in dit blog!

De ATAG Celsius°Cooking kookplaten

 

ATAG beschikt over een ruim assortiment inductiekookplaten die beschikken over de Celsius°Cooking-technologie. De kookzones zijn direct te bedienen via de verlichte cirkels. Met een soepele draaibeweging stel je op een intuïtieve manier de temperatuur van de kookzone in. Populaire functies en hulpmiddelen, zoals de boostfunctie en de timer, zijn gemakkelijk te activeren met één druk op het display. Dankzij AutoBridge worden zones automatisch aan elkaar gekoppeld wanneer je bijvoorbeeld een grote grillplaat op de kookplaat zet. Verplaats je een pan? De Move-functie neemt alle ingestelde waarden mee naar de nieuwe kookzone. Ook beschikken de kookplaten over een scala aan automatische kookprogramma’s; in het PlusMenu vind je kook-, bak en grillprogramma’s.

Celsius°Cooking probe van ATAG

Bluetoothconnectie met accessoires

 

Om tot op de graad nauwkeurig te koken maak je gebruik van de Celsius°Cooking accessoires. ATAG heeft een (kern)temperatuurmeter, bakpan en hapjespan ontwikkeld, die je via bluetooth met de kookplaat verbindt. De temperatuur kun je vervolgens op de kookplaat aflezen. Met deze informatie kun je de instellingen op de kookplaat wijzigen, of je laat de kookplaat zelf het werk doen. Zo koken je pannen nooit meer over, en hoef je niet bang te zijn dat je gerechten aanbranden of te gaar worden.

 

Bakpan en hapjespan

 

De speciale Celsius°Cooking pannen van ATAG beschikken over een slim geplaatste sensor in de 3-ply RVS bodem. Hierdoor wordt de temperatuur in de bodem van de pan exact gemeten.  Met de slimme bakpan bak je onder meer de perfecte biefstuk, zalm of pannenkoek. De Chef’s Pot, zoals ATAG de hapjespan noemt, is ideaal voor onder andere koken, frituren, roerbakken en stoven.

Celsius°Cooking Probe: de slimme (kern)thermometer

 

Maar ook met je ‘normale’ pan kun je gebruik maken van ATAG Celsius°Cooking. De slimme (kern)temperatuurmeter communiceert net als de Celsius°Cooking pannen met de inductiekookplaat. Je kunt deze probe gebruiken om een stuk vlees of zalm tot in perfectie te bereiden, maar de mogelijkheden gaan verder. Dankzij de handige RVS bevestigingsclip maak je de thermometer vast aan de pan, waardoor je gemakkelijk de temperatuur van onder andere water, bouillon, soepen en sauzen meet. Dit geeft je ook de mogelijkheid om sous-vide te koken.

Koken met de receptenwebsite van ATAG

Speciale Celsius°Cooking receptenwebsite

 

Om alle mogelijkheden van Celsius°Cooking te ontdekken, heeft ATAG een speciale receptenwebsite ontwikkeld. De honderden recepten zijn voorzien van videotutorials, die je stap voor stap door het bereidingsproces leiden. Zo leer je iedere keer weer nieuwe technieken, waardoor je straks moeilijke gerechten zonder moeite klaarmaakt.

 

 

ATAG Celsius°Cooking in onze showroom

 

In onze oude gebruikerskeuken Iroy op de eerste verdieping vind je één van de nieuwe ATAG Celsius°Cooking kookplaten. De ATAG Celsius°Cooking kookplaten zijn bekroond met de iF DESIGN AWARD. Benieuwd of het iets voor jou is? Informeer ernaar bij onze adviseurs!