“Een verbouwing, hoe werkt dat bij ons?

Stap 1

Oriënteren

Of de verbouwing nu klein of groot is, bij ons is de keuken altijd het uitgangspunt. Een keuken uitzoeken begint met oriënteren, dus bezoek onze showroom om inspiratie op te doen! Onze adviseurs staan altijd voor je klaar om je eerste vragen te beantwoorden. In onze showroom vind je bijna 30 keukens, maar ook 3 volledig ingerichte inspiratiewoningen. Hier ontdek je niet alleen verschillende keukenstijlen en -opstellingen, maar zie je ook wat verschillende plinthoogtes, deuren en vloeren met een woning doen. Liever even bladeren? Vraag dan ons gratis magazine aan!

Stap 2

Afspraak maken

Als je klaar bent om jouw keuken- en verbouwingsplannen uit te laten werken, maken we graag een afspraak met je. Wij vinden het belangrijk om de tijd voor je te nemen, want het gaat om een grote investering. Daarom plannen we minimaal twee afspraken in onze showroom. In het eerste gesprek brengt één van onze verkoopadviseurs al jouw wensen en ideeën omtrent de keuken in kaart. Ook gaan we aan de slag met het schetsen van de opstelling en kijken we naar de uitstraling van de keuken. Fronten, werkbladen en apparatuur worden natuurlijk ook uitvoerig besproken.

 

De vervolgafspraak (stap 4) vindt doorgaans twee tot drie weken later plaats. In de tussentijd werkt de verkoopadviseur de keuken uit in een 3D-tekening en bijbehorende offerte. Ook komt de projectbegeleider de keuken inmeten en werkt hij een verbouwingsofferte uit (stap 3).

Stap 3

Inmeten

Om ook jouw verbouwingswensen in kaart te brengen, komt de projectbegeleider bij je thuis inmeten. Hij neemt, mogelijk al vóór de eerste afspraak, telefonisch contact met je op om deze afspraak te plannen. Tijdens de inmeetafspraak controleert hij of het keukenontwerp past en bespreken jullie welke aanpassingen je verder aan de woning wilt doen.

 

De functie van projectbegeleider is uniek in de keukenwereld. Hij is jouw vaste aanspreekpunt ná aankoop van de keuken en verantwoordelijk voor onder andere de planning van de verbouwingswerkzaamheden.

Stap 4

Vervolgafspraak

Tijdens de tweede afspraak in de showroom komt alles wat eerder besproken en opgemeten is samen. De verkoopadviseur presenteert een 3D-tekening van het keukenontwerp op groot formaat in onze beamerruimte. Ook neemt hij de keukenofferte met je door en natuurlijk is er de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Vervolgens schuift de projectbegeleider aan om de verbouwingsofferte te presenteren. Omdat je met zowel de verkoopadviseur als de projectbegeleider aan tafel zit, is de tweede afspraak altijd op een doordeweekse dag.

 

Je hebt de totale investering voor de keuken én de verbouwing nu op een rijtje. Wanneer alles naar wens is en je akkoord gaat met de offertes, zetten we deze om naar een order.

Stap 5

Plannen van de verbouwing

Voordat de keuken- en verbouwingsplannen uitgevoerd kunnen worden, moet er achter de schermen nog veel gebeuren. Zo moeten alle verbouwingswerkzaamheden gepland worden. Deze werkzaamheden worden door onze eigen werknemers en onze vaste onderaannemers uitgevoerd. De projectbegeleider verzorgt de planning. Hij laat je tijdig weten wanneer er mensen over de vloer komen, en hij blijft jouw aanspreekpunt. De planning is volledig, want je vindt hierin ook wanneer de keuken geleverd en geplaatst wordt.

Stap 6

Bestellen van de keuken

Voordat de keuken geplaatst wordt, moet deze eerst besteld worden. De verkoopadviseur en de projectbegeleider controleren de order eerst nog een keer uitvoerig. De order wordt daarnaast gecheckt met de orderverwerker, die de keuken gaat bestellen en vervolgens de bevestingen vanuit de leverancier controleert. Een paar weken na het bestellen wordt de keuken geleverd in ons eigen magazijn.

Stap 7

Facturatie van de verbouwing

De verbouwingswerkzaamheden worden in twee aparte delen gefactureerd. De eerste factuur bestaat uit 80% van de verbouwingswerkzaamheden. Je ontvangt deze factuur rond de start van de werkzaamheden. De tweede factuur met de overige 20% ontvang je na het afronden van de verbouwingswerkzaamheden. We vragen je iedere factuur binnen de betalingstermijn op de factuur te betalen. De factuur omtrent de keuken ontvang je later (stap 9).

Stap 8

Uitvoeren van de verbouwing

Op de schilderwerkzaamheden na worden alle verbouwingswerkzaamheden vóór de montage van de keuken uitgevoerd. De verbouwing duurt doorgaans een paar weken en is afhankelijk van wat er precies moet gebeuren. Het plaatsen van een aanbouw en het drogen van stucwerk kosten bijvoorbeeld relatief veel tijd. Tijdens de verbouwing kun je met vragen en opmerkingen altijd bij de projectbegeleider terecht.

Stap 9

Facturatie van de keuken

Als je bij ons een keuken koopt, hoef je geen aanbetaling te doen. Jij vertrouwt ons de keuken toe, en dat vertrouwen betalen we graag terug. We verwachten wel dat de keuken uiterlijk op de dag van levering betaald is, zoals eerder overeengekomen met de adviseur. Twee weken voor de levering van jouw keuken ontvang je de factuur per mail. Zo heb je voldoende tijd om de betaling in orde te maken.

Stap 10

Montage van de keuken

De montage van de keuken wordt uitgevoerd door ons eigen montageteam. Dit is een vast team van eigen monteurs en ZZP’ers; stuk voor stuk vakmannen die pas naar huis gaan als jij tevreden bent. Een vast montageteam vinden wij belangrijk, omdat we hierdoor verder kunnen gaan in kwaliteit, service en planning.

Stap 11

Nazorg

Ook wanneer de keuken- en verbouwingswerkzaamheden zijn afgerond, kun je altijd bij ons terecht. De projectbegeleider levert de keuken na plaatsing op, zodat jullie alles nog eens kunnen doorlopen en je eventuele vragen bij hem kwijt kan. Loop je weken, maanden of jaren later tegen vragen of problemen aan? Dan kun je ons gewoon bellen of mailen. Onze serviceafdeling staat dagelijks voor je klaar om je vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Klanttevredenheid staat bij ons centraal, dus voor al je vragen rondom de keuken blijven wij je aanspreekpunt.