Werkzaamheden

Bij een verbouwing van de keukenruime komen verschillende werkzaamheden kijken. In een bestaande woning moet eerst de oude keuken gedemonteerd worden. Misschien moet er ook het een en ander gesloopt worden. De kans is groot dat ook leidingwerk verlegd moeten worden, en wellicht is stucen, sauzen en schilderen ook nodig. Al deze werkzaamheden behoren, net als het plaatsen van de keuken uiteraard, tot onze expertise. Soms besteden we iets uit aan één van onze onderaannemers, maar de projectbegeleider van Velthuizen Keukens blijft jouw contactpersoon. We leggen je graag uit wat we doen en hoe we dat doen.

 

Demontage oude keuken

Voordat de nieuwe keuken geplaatst kan worden, moet de oude keuken natuurlijk uit de weg. Het demonteren van de keuken wordt zorgvuldig uitgevoerd door onze monteurs óf vaste ZZP’ers. Daarnaast regelen we een container voor de afvoer van de materialen uit de oude keuken.

Sloopwerk

Een muur, verlaagd plafond of vloer die niet in het nieuwe keukenontwerp voorkomen? Wij halen het graag voor je weg en zorgen ervoor dat de materialen afgevoerd worden. Het sloopwerk wordt verricht door één van onze vaste ZZP’ers, die gespecialiseerd is in sloopwerkzaamheden.

Loodgieterswerk

Het verleggen van leidingen ten behoeve van de keuken laten wij uitvoeren door één van onze vaste partners. Deze loodgietersbedrijven kunnen daarnaast ook gasleidingen afdoppen, radiatoren (de)monteren en jouw woning voorzien van vloerverwarming. Dit regel je gemakkelijk via jouw projectbegeleider.

Elektra

De projectbegeleider schakelt voor elektrawerkzaamheden één van onze partners in. Zij zorgen ervoor dat de elektrapunten op de juiste plekken komen, zodat de apparatuur aangesloten kan worden en je over voldoende stopcontacten beschikt. Ook het uitbreiden of vervangen van de groepenkast nemen we je graag uit handen, net als het plaatsen van lichtpunten en schakelaars.

Stucen

Bij het verplaatsen van de keuken krijg je te maken met onafgewerkte muren. Dit geldt ook voor het weghalen (of toevoegen) van muren en (verlaagde) plafonds. De stukadoor maakt alle muren en plafonds binnen een paar dagen weer glad. In de planning houden we rekening met de droogtijd van het stucwerk, zodat de nieuwe keuken op tijd geplaatst kan worden.

Sauzen

Hebben de (gestucde) muren en plafonds een likje verf nodig? De projectbegeleider schakelt hier een kundige schilder voor in. Hij gebruikt afneembare verf die goed bestand is tegen vuil, en daarnaast schimmel- en waterbestendig is. Zo hou je na het sauzen de keukenwanden gemakkelijk schoon.

Tegelen

Ook voor het tegelwerk kun je bij jouw projectbegeleider te terecht. Zowel voor muur- als vloertegels ben je bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs of vaste partners verzorgen het egaliseren van de muur of vloer en tegelen vervolgens bekwaam in het gewenste patroon.