Op Moederdag zetten we alle mama’s graag in het zonnetje. En wat is er nu beter dan haar wakker maken met een smakelijk ontbijt op bed? Deze wentelteefjes met romige MonChou, frisse aardbeien en zoete kersenvulling zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook een ware traktatie voor de smaakpapillen. Een ontbijtje waar de liefde vanaf spat!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
1 sneetje oud brood
scheutje melk
kaneelsuiker
1 ei
100 gram MonChou
2 el vanillekwark
1 zakje vanillesuiker
2 el vlaaifruit kersen
4 aardbeien
poedersuiker
Stap 2 | Wentelteefjes bakken
Klop het ei los met een scheutje melk en een eetlepel kaneelsuiker. Halveer twee sneetjes brood. Haal deze door het mengsel en laat kort intrekken aan beide kanten. Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Meng ondertussen de MonChou met de vanillesuiker en kwark. Klop dit tot een gladde en romige crème. Doe de crème alvast in een spuitzak. Was de aardbeien en halveer deze.
Stap 3 | Opbouwen
Leg een wentelteefje op een bord. Besmeer rijkelijk met de MonChou-crème. Schep er wat vlaaivulling overheen. Herhaal alles met een tweede laag. Voor een extra feestelijke toren garneer je de wentelteefjes met verse aardbeien en poedersuiker.
“Een hartverwarmend ontbijtje voor een onvergetelijk begin van Moederdag.”
Claudia
Smaakmaker
Nieuwe recepten meteen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
"*" geeft vereiste velden aan
Privacy-instellingen
Bij Velthuizen Keukens en Badkamers nemen we jouw recht op privacy serieus. Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan.