Scroll verder

Paascroissant met banaan en advocaatglazuur

Martijn geniet van de paascroissant

Bananensoezen; wie kent ze niet? Een heerlijke soes gevuld slagroom, bananenmousse en een laag bananenglazuur er bovenop. Wij bedachten een variant op deze lekkernij. De soes vervangen we voor een knapperige croissant. Het grote voordeel; geen gedoe met moeilijk soezendeeg! Daarbij vervangen we speciaal voor Pasen de bananenglazuur voor advocaat. Het resultaat is een absoluut verwenmomentje tijdens Pasen!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 4 roombotercroissants (zelf afbakken of kant en klaar)
  • 3 bananen
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl citroensap
  • 10 el advocaat
  • 250 gram poedersuiker
  • paaseitjes
20 minuten
4 personen
Ingrediënten voor de paascroissant

Stap 2 | Croissants & mousse

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissants in vier tot zes minuten af. Mocht je een stoomoven hebben, voeg dan gering stoom toe tijdens het bakproces. Dit zorgt voor een extra krokante kost! Ondertussen beginnen we met de bananenmousse. Klop de slagroom stijf en gebruik de helft hiervan voor de mousse. Prak twee bananen met behulp van een vork fijn, voeg een klein kneepje citroensap toe. Meng de slagroom met het bananenmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en leg dit in de koelkast. Doe ook de overgebleven helft van de slagroom in een spuitzak.

Croissants afbakken
Banaan pureren
Martijn is bezig met de paascroissants
Mousse maken voor de paascroissants

Stap 3 | Advocaatglazuur

 

Zeef de poedersuiker en meng dit met de advocaat. Voeg de poedersuiker in delen toe aan de advocaat, gebruik net zoveel poedersuiker totdat je tevreden bent over de dikte van het glazuur. Haal de croissants uit de oven en snij deze doormidden. Zorg ervoor dat de croissants goed afgekoeld zijn voordat je de bovenkant insmeert met de advocaatglazuur. Wij ‘doopten’ de bovenkantjes van de croissant in de glazuur, dat werkt net zo makkelijk!

Advocaatglazuur maken
Croissant dippen in de advocaatglazuur

Stap 4 | Croissants vullen

 

Spuit eerst een laag slagroom op de onderste helft van de croissant en dan een laag met bananenmousse. Snij de overgebleven banaan in dunne plakjes en verdeel deze over de bananenmousse. Dek af met de bovenkant van de croissant die je al voorzien hebt van glazuur.

 

Banaan snijden
Croissant bedekt met bananenmousse
Croissants bespuiten met de mousse
Bedekken van de croissants met de schijfjes banaan

Stap 5 | Feestelijk genieten

 

Verdeel de paascroissants met banaan en advocaatglazuur over vier bordjes. Hak een aantal paaseitjes in stukjes en garneer hier de croissants mee. Uiteraard kan je ook andere paasgarnering gebruiken om het extra feestelijk te maken.

 

Vrolijk Pasen!

Croissants met banaan en advocaatglazuur
Fraaie croissants voor Pasen
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Japanse gevulde eieren

Sloffentaart voor Pasen

Rozijnen vlechtbrood met banketbakkersroom