Scroll verder

Paas trifle met mango en passievrucht

Met Pasen pak je uit. Een gezellige tafel voor een brunch, lunch of diner. Voor de perfecte Paastafel is eigenlijk maar één regel; gebruik geel! Wij maakten een fantastische trifle voor Pasen, een heerlijke zoete mousse van witte chocolade, gecombineerd met het fris, zure van de mango en passievrucht. Die laatste twee zorgen dan uiteraard ook voor het noodzakelijke vleugje geel.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 250 gram masparcone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 mango
  • 6 passievruchten
  • 6 meergranenbiscuit
  • 2 eiwitten
  • 2 el suiker

Voor de Paashaas-oortjes:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram suiker
30 minuten
4 personen

Stap 2 | Paashaas-oortjes

 

We beginnen met het maken van de Paashaas-oortjes, die we later als garnering gebruiken om de trifle een extra Paas-gevoel te geven. Bestrooi je werkblad of snijplank met de helft van de suiker en leg hier de 4 bladerdeegplakjes op. Zorg ervoor dat de randen in het midden elkaar overlappen. Rol het bladerdeeg lichtjes uit met een deegroller en bestrooi het met de rest van de suiker.

 

Vouw de onder- en bovenkant van het bladerdeeg vierkant ongeveer 4 centimeter dubbel en dan nog een keer, zodat de gevouwen delen van het bladerdeeg elkaar in het midden raken. Vouw dit nog 1 keer dubbel. Gebruik een pizzasnijder om het bladerdeeg in reepjes van 2 centimeter te snijden en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Rek de punten lichtjes uit tot oren. Bak de oortjes in 15 tot 20 minuten af op 200 graden Celsius. Laat de oortjes na het bakken volledig afkoelen.

Stap 3 | Mousse & fruit

 

Snijd de mango in blokjes en laat deze in een pannetje ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer het vervolgens met een staafmixer en schep het vruchtvlees van de passievrucht door de mangopuree. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast.

 

Breek de witte chocolade in blokjes en laat het au bain marie smelten. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Meng de mascarpone door de gesmolten chocolade en klop dit met een garde stevig door tot er een egale massa ontstaat. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom erdoorheen. Doe de mousse in een spuitzak en laat het verder afkoelen in de koelkast.

Stap 4 | Laagjes maken

 

Neem een vetvrije mengkom en doe hierin de 2 eiwitten samen met de suiker en klop dit tot een schuimige massa op. Doe dit vlak voordat je de glazen gaat opmaken, zo voorkom je dat het schuim inzakt voordat je de laagjes gaat opbouwen. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje.

 

Verkruimel de meergranenbiscuit en verdeel een bodem van de biscuitkruimels over 4 glazen. Spuit vervolgens een laagje van de mousse in elk glaasje en daarna het mango-passievruchtmengsel. Herhaal de laagjes nogmaals totdat de glazen voldoende gevuld zijn.

 

Neem de spuitzak met het eiwitschuim en maak een mooie swirl als topping op elk glas. Brand met een crème brûléebrander een mooi bruin laagje over het eiwitschuim. Steek tenslotte in elk glas een Paashaas-oortje.

 

 

 

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Passievruchttaart met yoghurtmousse van Eefsfood

Paascroissant met banaan en advocaatglazuur

Sloffentaart voor Pasen