Uiteraard is er helemaal niets mis met een simpel patatje mayo. Maar stel je eens voor dat je aan die heerlijke patat allerlei toppings toevoegt. Dat is echt patat next level! Wij combineerden knapperige ovenfriet met gehakt en heel veel kaas. Om ons geweten een klein beetje te sussen en toch aan de vitaminen te denken voegden we ook nog tomaten en een rode uit toe. Loaded fries; een guilty pleasure die je af en toe best op tafel mag zetten vinden wij!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 750 gram ovenfriet
- 300 gram rundergehakt
- 150 gram geraspte jonge kaas
- 100 gram geraspte cheddar kaas
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- gehaktkruiden
- 2 tomaten
Stap 2 | Bakken en snijden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de ovenfriet over. Bak de ovenfriet in 20 minuten goudbruin. Neem een koekenpan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met gehaktkruiden. Ondertussen snipper je de rode ui. Hak de tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snij de tomaat in kleine blokjes. Voeg de rode ui en knoflook toe aan het gehakt. Houdt een paar rode ui ringen en de tomatenblokjes achter voor de garnering.
Stap 3 | Stapelen en afbakken
Zodra de ovenfriet goudbruin is haal je ze uit de oven. Neem een ovenschaal en verdeel een laagje patat over de bodem. Schep daar een laag gehakt over en vervolgens een laag van beide kaas soorten. Verdeel de laatste ovenfriet hier over en sluit af met een laag gehakt en kaas. Schuif de ovenschaal voor 7 minuten terug de oven in. Garneer de loaded fries met tomatenblokjes en uienringen.
Smullen!