Scroll verder

Aspergetaart met brie uit de oven

Het is weer lente! En bij de lente hoort asperge. Ben jij een echte asperge-fan? Dan maak je vast een klein sprongetje als het ‘witte goud’ weer in de groentewinkel ligt. Wij worden in elk geval enthousiast als we weer aan de slag kunnen met asperges. Laatst maakte Martijn deze aspergetaart. Heel eenvoudig te maken, maar de smaken zijn fantastisch. Serveer er een lekkere gemengde salade bij en je hebt een complete maaltijd.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 500 gram witte asperges
  • 1 stuk brie
  • circa 12 plakken prosciutto
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 gekookte eieren
  • 2 el honing
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 ei voor de bladerdeegranden
40 minuten
10 personen

Stap 2 | Asperges schillen en koken

 

Begin met het schillen van de asperges, gebruik hiervoor een dunschiller. Snij ongeveer 2 centimeter van de onderkant af, en snij de asperges in de lengte doormidden. Doe de asperges in een grote pan met kokend water en laat 8 minuten koken. De asperges moeten zacht zijn, maar nog wel stevig. Laat de asperges uitlekken op een stukje keukenpapier.

Stap 3 | Taart opbouwen

 

Dan kunnen we beginnen met de bodem van de aspergetaart. Leg daarvoor twee rijen van 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar. Zorg ervoor dat de randen elkaar iets overlappen en druk ze goed aan. Martijn rolde de bladerdeeg plakjes een klein beetje uit. Maak rondom een rand van 1,5 centimeter met een mes, maar snij het bladerdeeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de rand mooi omhoog komt tijdens het bakken. Meng de crème fraîche met de peterselie en wat zout en peper, en bestrijk hier de bodem mee. Bekleed de bodem om en om met de asperges en de brie en druppel de honing erover heen. Bestrijk de randen van de bladerdeegbodem met het geklutste ei. Als laatste verdeel je de prosciutto over de aspergetaart.

Stap 4 | De oven in

 

Bak de taart 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Zodra de aspergetaart uit de oven komt kan je hem garneren met de grof gesneden eieren en nog wat peterselie.

 

Wij wensen je smakelijk eten!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Bladerdeeghapje met brie en honing

Risotto met groene asperges uit de stoomoven

Broccolirijst met gegrilde groenten en garnalen