Groente & garnalen uit de stoomoven

De stoomoven… Hoe handig is zo’n oven nu eigenlijk? Onze ervaring is:  hoe vaker je hem gebruikt, hoe fijner het is om met de stoomoven te werken. Neem nu dit recept… Zo makkelijk en snel, maar ook nog eens enorm lekker! Johan heeft het uiteraard weer voorgeproefd. Hij was allereerst enthousiast over de opmaak en de kleur van het gerecht. Ook weer een voordeel van de stoomoven, alles blijft perfect op kleur. Dit gerecht scoorde bij Johan 4 sterren. De smaak beviel en de groenten waren perfect beetgaar. Wel miste hij een sausje over het gerecht om het geheel iets extra’s te geven. Dat is dan ook gelijk een goede tip: vang het vocht van de groente en garnalen op in de stoomoven en maak daar een lekkere saus van!

“Bereidt de mie ook in de stoomoven, op die manier heb je maar één apparaat nodig. Daar word ik écht enthousiast van!”

Wat heb je nodig?

400 gr rauwe garnalen
2 grote courgettes
150 gr wortelen
1 rode paprika
1 rode chilipeper
2 tomaten
1 stukje verse gember
2 teentjes knoflook
1 limoen
2 el olijfolie
1 afgestreken tl kurkuma
1 afgestreken tl koriander
1 afgestreken tl komijn
75 ml kokosmelk
2 el sojasaus
zout
250 gr Chinese eiermie
een half bosje verse koriander

Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. De courgettes, wortelen en paprika snijdt je in kleine reepjes. Hak vervolgens de chilipeper en knoflook heel fijn, ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes . Was de limoen en rasp de schil, om deze vervolgens uit te persen. Roer nu alle ingrediënten door elkaar en breng dit geheel op smaak met zout. Voeg de garnalen toe en laat het een uur afgedekt in de koelkast marineren. Schep het geheel af en toe even om .

Na een uur verdeel je de garnalen en groente in een gaatjesbak. Daar onder gebruik je een dichte stoombak om het vocht op te vangen. Stoom het gerecht vervolgens op 100 graden 8 tot 10 minuten beetgaar. Wij kookten deze keer de mie apart volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar je kunt deze ook na een aantal minuten toevoegen in de stoomoven.

Zo simpel kan lekker eten zijn… Smakelijk!

Onze showroom is geopend! Lees hier hoe wij omgaan met het coronavirus.