Scroll verder

Gevulde kip uit de oven

Deze hele gevulde kip stond op het menu tijdens onze team-kookworkshop. Johan had hem al een aantal keren thuis klaargemaakt en was razend enthousiast over dit recept. En nadat we dit recept zelf gemaakt hebben zijn wij ook enthousiast, heerlijk! Er is maar een korte voorbereidingstijd nodig, de oven doet het meeste werk. Daarom is dit recept ideaal als je een wat uitgebreider menu klaar wilt maken. Zo heb je tijd genoeg voor de andere voorbereidingen die je wilt doen! Wij gebruikten tijdens de kookworkshop 2 hele kippen. Dit recept is voor één gevulde kip.

 

Wat heb je nodig?

 

• 1 hele kip
• kipkruiden
• een half ui
• 3 tenen knoflook
• spekjes

 

Verwarm de oven voor op 180 graden met eventueel geringe toevoer van stoom. Kruid de kip royaal met de kipkruiden. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Dan kan je beginnen met het vullen van de kip. Stop de ui, spekjes en de knoflook in de kip en maak vervolgens de kip dicht met cocktailprikkers. Leg de kip in een ovenschaal en zet deze op het rooster in de oven. Het is handig als je een kerntemperatuurmeter gebruikt. Breng de meter in en stel in op 80 graden. Zodra de kerntemperatuur van de kip 80 graden is, kan je ervan uitgaan dat de gevulde kip gaar is.

 

Aan tafel!

60 minuten
4 personen

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie